Een academie met een missie

Ouder dan de piramiden zijn we zeker niet, maar met een geboortedatum in 1776 zijn we wel
de oudste gemeentelijke academie in Vlaanderen!

De Academie en Vaktekenschool,
dé werkplaats voor creatieve geesten!

De Academie en Vaktekenschool van Temse in hartje Waasland, een verhaal van bijna 250 jaar tekenen en schetsen aan de oevers van de Schelde.

Wie zijn wij?

Onze academie is één van de meer dan 70 academies voor beeldende kunsten in Vlaanderen. Elke week ontvangt zij honderden mensen, van alle leeftijden, in één van haar 11 vestigingen, verspreid over Groot Temse, Bornem en Puurs-Sint-Amands.

Neem even een kijkje in elk van onze vestigingen:

Temse, Elversele, Tielrode, Steendorp, Velle, Bornem, Hingene, Mariekerke, Puurs, Ruisbroek, Sint-Amands

Wij bieden een waaier aan kunstzinnige activiteiten die je -volgens jouw eigen mogelijkheden- in degelijke, duurzame en professioneel georganiseerde ateliers, o.l.v. kunstenaars-docenten kan komen beoefenen.

Onze academie zet volop in op duurzaamheid, op alle terreinen van haar werking. Omgang met en recyclage van materialen, aandacht voor omgeving en landschap, bewust omspringen met energie en water. We letten er op, steeds meer. En zo zijn we goed op weg om de meest duurzame academie van het land te worden.

Maar ook en bovenal aandacht voor mensen. De leerling en de leerkracht, een unieke relatie die duurzaam moet zijn, zodat elk individu zich ten volle artistiek kan ontplooien.

Wie ben jij?

Kinderen en jongeren kunnen éénmaal per week terecht in één van onze 11 vestigingen;

Ben je tussen 6 en 11 jaar oud (1e en 2e graad), dan volg je beeldatelier in de voormiddag op zaterdag of zondag, in de namiddag op woensdag of zaterdag, in de vooravond op donderdag.

Jongeren van 12 tot 17 kunnen elke zaterdag- of zondagochtend in de drie hoofdvestigingen (Hoofdschool Temse, CC Ter Dilft Bornem en CC Binder Puurs) terecht in de ateliers van de 3e graad.

Vanaf 16 jaar mag je zelfs naar één van de artistieke ateliers van de 4e graad. Het ideale opstapje naar een opleiding in het Hoger Kunstonderwijs!

Volwassenen kiezen in de 4e graad zelf het aantal contactmomenten per week volgens ons aanbod (trajecten van 4 of 8 uren). Het gros van deze opleidingen vind je in het hoofdgebouw te Temse:

Schilderkunst, Tekenkunst, Beeldhouwen, Grafisch ontwerp en illustratie, Textiele Kunst, Keramiek, Glaskunst, Projectatelier, Cross-over en Kunstgeschiedenis (BAC)

Ook in het CC Ter Dilft  in Bornem bieden we twee opleidingen:

Schilderkunst en Fotografie

Aan jou de keuze!

Bekijk hier ons academie regelement en artistiek pedagogisch project:

Zit je met vragen of wil je meer info?

We staan je graag te woord