De Werkplaats

Een visie op de toekomst van een academie

Met z’n allen naar de Werkplaats!
Op dinsdag 10 september 2024 vindt er een INFOMOMENT plaats over de Werkplaats in Academie Temse (Schoolstraat 17, 9140 – In het lokaal aan onze binnentuin)

Heb je de 4e graad in je opleiding achter de rug en sta je aan de start van je 1e jaar specialisatie? Of zou je graag een cross-over volgen (8u/week) waarbij je je opleiding naar keuze combineert met een all-round professionele cursus? Of wil je je vakkennis na je 4e graad op een meer professionele manier gaan valoriseren?

Dan is de Werkplaats dé plek voor jou.

Een tweejarig Specialisatie-traject waarbij je 8 vakken volgt die je helpen om met jouw werk naar buiten te komen. Die je inzicht geeft in de professionele praktijk van tentoonstellen en alles wat daarbij komt kijken. Volgende zes vakken komen aan bod:

  • Gesproken woord
  • Schrijven
  • Toegepaste Kunstgeschiedenis
  • Tekenen
  • Fotografie
  • Tentoonstellingsopbouw
  • Social Media
  • Grafisch ontwerp

DE WERKPLAATS

 

De Werkplaats is een zowel bestaande (met specifieke infrastructuur) als virtuele plek (leeromgeving en begeleiding), waar ook alle andere studenten uit de verschillende ateliers welkom zijn. Een beetje naar analogie van de ‘Arts and Crafts beweging’ of het Bauhaus.

Wij geloven dat het gesprek over het eigen werk of dat van een ander (feedback) essentieel is. Daarom leren we onze studenten praten en schrijven over eigen werk, wat nuttig kan zijn voor allerhande publicaties (recensies).

Het leren verwoorden en optekenen van inzichten over eigen kunstpraktijk, is een wezenlijk onderdeel van jouw groeien als kunstenaar. We leren je ook kijken naar kunst (kunstgeschiedenis). Zo leer je gelijkgestemde zielen kennen en krijg je inzicht in 28.000 jaar kunst!

Fotografie betekent letterlijk ‘Schrijven met licht’. Wat is licht en hoe maakt het jouw kunstwerk nog sterker? In onze fotostudio ga je je eigen kunstwerk professioneel leren fotograferen (reproductie).

We loodsen jou door alle mogelijkheden die het digitale landschap jou biedt om je werk op een publiek platform te plaatsen (website – blog – sociale media…)

Tot slot gaan we het gevecht aan tussen woord en beeld; op zoek naar de kracht van een intelligente bladspiegel (layout), zowel in papieren als digitale producties.

Dat is wat wij een artistieke opleiding noemen. Dat is ons verhaal. Zo wordt de academie een Open School! Waar geen deuren bestaan tussen de ateliers en iedereen een uniek verhaal kan schrijven.

We kijken uit naar jou!

 


DE WERKPLAATS
vindt vanaf 10 september 2024 wekelijks
plaats op dinsdagnamiddag, van 13u30 tot 17u00
en dinsdagavond, van 18u30 tot 22u00.

U kan de jaarplanning voor schooljaar 2024-2025
binnenkort hiernaast terugvinden.

VOLGENDE OPLEIDINGEN KOMEN AAN BOD:
Fotografie, Grafisch Ontwerp, Sociale Media,
Tekenen, Tentoonstellingsopbouw,
Toegepaste Kunstgeschiedenis, Schrijven en Woord

De lessen worden gegeven op dinsdagnamiddag,
van 13u30 tot 17u00 en dinsdagavond, van 18u30 tot 22u00.

Op dagen waar twee lesblokken naast elkaar staan,
wordt de klasgroep verdeeld over twee docenten.

Op dinsdag 24 juni 2025, om 18u00, vindt er een
feedbackmoment plaats over het afgelopen schooljaar
tussen de docenten en leerlingen

We heten u alvast van harte welkom in DE WERKPLAATS!

 

 

DE DOCENTEN VAN DE WERKPLAATS

Klik op de afbeelding van de docent om meer te weten te komen over de opleiding(en) die zij jou kunnen aanbieden binnen DE WERKPLAATS