Stephanie Van Mol

LESMOMENT EN LESPLAATS:

Dinsdag: 18u30 – 22u00
Alle lessen gaan door in Academie Temse (Schoolstraat 17, Temse)

PLANNING

Onze kalender zal half september 2023 beschikbaar zijn.

PRAKTISCHE DOELEINDEN

Slotevenement als oefening/resultaat op het geleerde: een tentoonstelling
Opmaak publicatie: een catalogus

Stephanie Van Mol

FOTOGRAFIE (F)

Je leert in deze praktische workshop hoe je je werk moet fotograferen om je portfolio uit te bouwen. Fotografie is een belangrijk deel om je werk tot de verbeelding te laten spreken.

Ben je beeldhouwer, tekenaar, keramist, …, hoe kan je je werk laten zien aan de toeschouwer? Hoe neem je je toeschouwer mee in jouw verbeelding, in de manier waarop hij/zijn jouw werk moet aanschouwen. Het is belangrijk om inzicht in en voeling met het in beeld te brengen kunstwerk te hebben, om dan de technische kant erop aan te passen.

We bekijken samen hoe je werk het best tot zijn recht komt. Welk verhaal je wilt vertellen. Wat is je opzet, waar wil je naar toe werken, hoe doe je dit met foto’s van jouw (kunst)werk. Gaan we je werk isoleren of is net de locatie, de omgeving deel van je werk en opzet?Niets is zo belangrijk om met 1 afbeelding van jouw
kunstwerk het publiek te laten aanspreken. Hoe doe je dit? Waar let je op? We passen het toe op het persoonlijk gemaakt werk.

Stap voor stap leer je zelf om je portfolio uit te bouwen. Het fotograferen zelf kan met smartphone, spiegelreflex of systeemcamera. Eigenlijk met de camera die jij bezit.