Sarah Van Osselaer

LESMOMENT EN LESPLAATS:

Dinsdag: 18u30 – 22u00
Alle lessen gaan door in Academie Temse (Schoolstraat 17, Temse)

PLANNING

Onze kalender voor schooljaar 2024-2025 zal binnenkort beschikbaar zijn.

PRAKTISCHE DOELEINDEN

Slotevenement als oefening/resultaat op het geleerde: een tentoonstelling
Opmaak publicatie: een catalogus

Sarah Van Osselaer

GRAFISCHE VORMGEVING (GV)

Of het nu op papier of online gebeurt, beeld en tekst beïnvloeden elkaar en moeten dus met gevoel voor compositie bij elkaar geplaatst worden. Daarbij is het inzicht in de do’s en don’ts m.b.t. vormelementen zoals typografie, kleur, lijn en vlakverdeling een belangrijke hulpmiddel.

In dit opleidingsonderdeel overlopen we deze vormelementen, zoomen we in op hun specificiteit en hun onderlinge samenhang, dat wat we ‘lay-out’ noemen. Hoe zorg je ervoor dat jouw kunstwerk op een aantrekkelijke manier gepresenteerd wordt in drukwerk (cataloog, folder…) of digitale media (website)?

Dit opleidingsonderdeel ondersteunt de opleidingsonderdelen Schrijven, Fotografie en Sociale Media.

SOCIAL MEDIA (SM)

We bekijken samen de talrijke mogelijkheden om je eigen werk via sociale media zichtbaar te maken en te verspreiden. Hoe je je als kunstenaar profileert en gezien wordt.

We overlopen de technische aspecten die hierbij komen kijken en trachten op deze manier vertrouwd te geraken met het medium dat het meest interessant is voor jou. Naast het technische aspect zijn er ook heel wat andere factoren die van belang zijn om op een doordachte, zorgvuldige en professionele manier je keuzes in de sociale media te maken. We staan stil bij de do’s en don’ts.

Na deze inleiding word je begeleid in zowel jouw persoonlijke aanpak, ideevorming en invulling als de uiteindelijke realisatie hiervan. We onderzoeken en analyseren bestaande, aantrekkelijke profielen van andere kunstenaars en laten ons hierdoor inspireren om tot een eigenheid te komen. Een bruisend en aantrekkelijk profiel wordt geboren samen met de bijhorende strategieën waar jij je goed bij voelt. Ook bekijken we en selecteren we jouw materiaal, zowel de mogelijkheden qua beeld als de eventuele bijhorende tekst. We gaan aan de slag met jouw smartphone en/of laptop.