vanaf maandag 18 januari is het dragen van een mondmasker voor alle leerlingen van de eerste en tweede graad verplicht.

Beste ouder

De academie zal vanaf maandag 18 januari het dragen van een mondmasker voor al haar leerlingen van de eerste en tweede graad verplichten. (6 tot 11 jaar)

Deze beslissing heeft te maken met:

  • het verhoogde risico van besmetting door de nieuwe varianten van het virus
  • het feit dat onze kinderen een verzameling van bubbels zijn (in tegenstelling tot het leerplichtonderwijs)
  • onze leerkrachten staan tussen de kinderen, geven niet ‘ex cathedra’ les
  • het verhoogde onveiligheidsgevoel bij de leerkrachten door de onduidelijkheid in de berichtgeving rond corona inzake de al dan niet bestaande verspreiding van het virus in d scholen

In mindere mate speelt ook een rol dat er geen afstandsnormen gehanteerd worden in de meeste van onze klassen (mochten we dit wel doen zouden alle klassen opgesplitst moeten worden)

Als directeur van deze academie en verantwoordelijke voor het welzijn van onze leerlingen en leerkrachten, wil ik het zekere voor het onzekere nemen en acht ik het noodzakelijk dat we tot deze maatregel overgaan.

Deze maatregel wordt natuurlijk ondersteund door de overkoepelende preventieadviseur voor onze academie.

Ik besef dat dit misschien voor u een moeilijke stap is, maar we nemen deze maatregel in het licht van de hoop.

We hopen dat we met het ingaan van de vaccinatiestrategie van onze regering in de laatste rechte lijn naar het verdwijnen van het virus zitten. Daarom willen we, nadat we in onze academie nog geen enkele besmetting hebben moeten vaststellen, standvastig volhouden in onze genomen maatregelen en indien nodig verstrengen, zoals we vandaag ook doen.

Zeker nu we er in de brede maatschappij een verhoogde alertheid kiemt, n.a.v. de recente gebeurtenissen rond corona.

We vragen u graag om in de mate van het mogelijke uw kind een mondmasker te willen meegeven. De academie zal sowieso voorzien in aangepaste mondmaskers voor kinderen, vanaf zaterdag 23 januari (woensdag 20/01 is een facultatieve verlofdag), mochten kinderen hun mondmasker vergeten.

Met dank voor uw begrip en uw steun en in de goede hoop dat we binnen enkele maanden langzaam kunnen terugkeren naar een normaal schoolleven.

groet, Philip Boël

directeur Academie en Vaktekenschool