Keramiek

Geplaatst op door

Een intake gesprek voor nieuwe leerlingen volgt op : zondag 1 en maandag  2 september.

Leerkracht  Marc Verbruggen

email  marc.verbruggen5@outlook.com

Bezoek (en Like) ook de Facebookpagina van het keramiek atelier!

De lessen gaan door in de hoofdschool op :

  • zondagvoormiddag        09u00 tot 12u30
  • woensdagavond             18u30 tot 22u00
  • maandagnamiddag        14u00 tot 17u30
  • maandagavond               18u30 tot 22u00

Praktisch : Minimum 2 lesmomenten uitkiezen per week

marc-keramiek

In het keramiekatelier staat de materie klei centraal, daarnaast wordt het combineren met andere materialen sterk aangemoedigd. Voorkennis om te kunnen starten in deze afdeling is geen vereiste, enkel een sterke motivatie, flexibiliteit en doorzettingsvermogen zijn goede eigenschappen om mee aan de slag te gaan. Je zal deel gaan uitmaken van een groep medestudenten met dezelfde passie.

 

De dynamiek binnen deze groep medestudenten brengt een stimulerende, en aangename sfeer in het atelier. Zowel de toegepaste als de sculpturale keramiek worden uitvoerig benaderd, zodat beide specialiteiten zich op eenzelfde niveau kunnen aandienen. De student(e) oriënteert zichzelf tijdens zijn/haar opleiding in welke richting hij/zij zich wil gaan specialiseren.

De opleiding maakt een onderscheid tussen de uiteenlopende mogelijkheden binnen het discipline keramisch vormgeven met name :

diverse sculpturale opbouwmethoden
moulagetechnieken vrij – en toegepast ontwerp / design
de vrije – en toegepaste draaitechniek

Deze diashow vereist JavaScript.

Verdeeld over de vier of vijf studiejaren 4de graad  worden er technisch aangepaste –en artistiek doelgerichte opdrachten gegeven. De voorgestelde oefeningen zijn bewust zeer uiteenlopend qua beeldende mogelijkheden en toe te passen technieken. Zo krijgt de student(e) de kans om zoveel mogelijk beeldaspecten te kunnen aankaarten en in contact te komen met de diverse technieken en specifieke werkmethoden die verbonden zijn aan het atelier keramiek.

Vanaf de specialisatie gaat de student(e) zelfstandig op zoek naar hoe men persoonlijke ideeën verder kan ontwikkelen en zich ontplooien naar nog meer eigenheid in zijn artistieke traject. Zijn/ haar creativiteit wordt gestimuleerd door middel van eigen onderzoek en experiment, waarbij de ontwikkeling van het persoonlijke proces primeert. Hier gaan we inzetten op een meer ‘artistieke begeleiding’ in de richting / vormentaal / inhoud die de student(e) zelf kan bepalen.

Samen op uitstap gaan naar vakgerichte en boeiende kunstexpo’s, en deelname aan academie projecten vormen een belangrijk onderdeel van deze opleiding. We beschikken over een zeer goed uitgerust atelier en een uitgebreide vakbibliotheek. Daarnaast is er draadloos internet in de klas beschikbaar, en ook een PC desktop met internetaansluiting voor klassikaal gebruik.

TECHNIEKEN:

PROJECTEN: