Creatieve quarantaine door het atelier tekenkunst

In het atelier tekenkunst communiceren we in een whatsapp-groep en telefonisch. Elke week worden er twee opdrachten voorzien, en men werkt er op zijn/haar eigen tempo aan. Tekeningen worden tijdens het creatieve proces gestuurd naar de groep, en iedereen kan feedback geven.

De verschillende tussenstappen bij nog onafgewerkte beelden worden besproken en er worden tips uitgewisseld om de beelden interessanter te maken. Zo groeit het werk op basis van een opdracht, de eigen creativiteit bij de uitvoering ervan en de digitale interactie met medeleerlingen en leerkracht.


De reeds gegeven opdrachten zijn:
 • anatomische beelden die een ander object worden (bijvoorbeeld: een long die een koning wordt)


 • -mensen en hun omgeving in tijden van pandemie

   


 • beeld als samenstelling van verschillende lijnen


   

 • -surrealistische stoel


   

 • -portret van een dier met meditatieve of magische betekenis


Naast de opdrachten kan er ook aan eigen project gewerkt worden.
Luba Melanchuk,leerkracht atelier tekenkunst academie Temse