Bezoek aan de expo van Jan Van Eyck van 26 april gaat niet door wegens de corona-crisis

Het geplande bezoek aan de expo van Jan Van Eyck van 26 april gaat zoals u wellicht weet niet door wegens de corona-crisis.

Als alternatieve “troost” bieden we je een Virtuele rondleiding door ‘Van Eyck. Een optische revolutie’ aan.

In samenwerking met het MSK brengt Toerisme Vlaanderen ‘Van Eyck. Een optische revolutie’ naar jouw huiskamer. Volg in de videotour co-curator Till-Holger Borchert door de museumzalen en geniet toch nog vanop afstand van de unieke verzameling meesterwerken van Van Eyck. Het MSK Gent moest enkele weken geleden net als alle andere musea de deuren sluiten door de coronamaatregelen. Om de duizenden kunstliefhebbers van over de hele wereld niet in de kou te laten staan, slaan het MSK en Toerisme Vlaanderen de handen in elkaar en lanceren ze het ‘Stay At Home Museum’. Dit project brengt de unieke tentoonstelling rond Van Eyck virtueel naar jouw huiskamer. Van Eyck-expert en co-curator Till-Holger Borchert neemt je mee door deze unieke virtuele rondleiding. Aansluitend op de première beantwoordt co-curator Frederica Van Dam ook inhoudelijke vragen over de tentoonstelling. Mensen die de prèmiere hebben gemist, krijgen uiteraard achteraf de kans om de virtuele rondleiding volledig te herbeleven via www.flemishmasters.com.

De virtuele rondleiding in het MSK gaat in première via Facebook Première op woensdag 8 april om 19 uur. Kunstliefhebbers kunnen zich vanaf nu aanmelden voor die rondleiding en de aansluitende Q&A met co-curator Frederica Van Dam via de Facebook-pagina Flemish Masters 2018 – 2020.

Meld je HIER aan voor de virtuele rondleiding

Hieronder kan u ook een link vinden voor een reeks van interessante korte filmpjes waar Chantal Pattyn
specialisten ondervraagt over het werk van Jan Van Eyck.
Pompidou XL: Jan Van Eyck:
Chantal Pattyn interviewt in 10 afleveringen experten over het werk van Jan Van Eyck — https://bit.ly/39wNeAT
Grts,
Peter Jonnaert,
leerkracht BAC/kunstgeschiedenis.