Nog tot en met 22 maart: “Alfred Ost: het kind van de oorlog”

Vernissage-Alfred-Ost-academie-temse

Zondag 1 maart vond in Galerij Philippus Nijs de vernissage plaats van “Alfred Ost: het kind van de oorlog”. Een markante expo alweer, want het was al sinds 1964 geleden dat er nog een autonome tentoonstelling rond het werk van deze kunstenaar in Temse plaatsvond.

In het kader van de herdenking van WO 1, werden originele tekeningen van vluchtelingen, gemaakt naar het leven, samen gebracht. Vele werken waren sedert 1914-18 nooit meer geëxposeerd, andere werden zelfs voor de allereerste keer getoond. De tekeningen te lezen als  historische tijdsdocumenten -vaak van museale kwaliteit- werden aangevuld met zeldzame affiches, lithografieën en postkaarten, die Ost maakte voor o.a. benefietacties en verkoop ten voordele van de duizenden vluchtelingen in Nederland tijdens WO1, wier leed hem hard trof.

Directeur Philip Boël verzorgde het voorwoord. Kunsthistoricus en medecurator Karl Scheerlinck schetste de historische achtergronden van de kunstenaar en zijn werk voor de talrijk opgekomen aanwezigen. Schepen Geert Vandersickel opende daarna de tentoonstelling.
Vernissage-Alfred-Ost-academie-temse
Op de foto: vlnr: Philip Boël, directeur, Karl Scheerlinck, kunsthistoricus en curator van deze expo, Colette en Francois Ost, achternicht- en neef van de kunstenaar, Geert Vandersickel, Schepen van Onderwijs, Gino Dobbelaer, curator van deze expo en Galerijbeheerder, en Magda Haentjens, Provincieraadslid NVA

“Alfred Ost: het kind van de oorlog”, van 28/02 tem 22/03, elk weekend van 10.00 tot 12.00u en van 14.00 tot 17.00u

Galerij Philippus Nijs, Schoolstraat 15, 9140 Temse                                  www.academietemse.be, info@academietemse.be en 03.771.10.03