Kunstgeschiedenis

Geplaatst op door

Leerkracht kunstgeschiedenis: Els Verstreken

Kunstgeschiedenis

Waarom wil je een beeld wel aaien en een schilderij niet? Welke erotische symbolen zitten er in 16de eeuwse stillevens? Waar hingen burgers uit de 17de eeuw schilderijen in hun huis? Welke invloed had kunstlicht op de schilderkunst? Welke invloed heeft de sokkel op een beeldhouwwerk? Hoe lijstte men vroeger schilderijen in? En hoe zit het nu? Wat is het belang van ruimte in een beeld en hoe werkt de illusie van ruimte in een schilderij? Wat is abstract? Maakt men nu nog kunst in opdracht? En was er al vrij werk in de middeleeuwen? Waarom maakt een kunstenaar een kunstwerk waarvan hij / zij weet dat het vlug kapot zal gaan? Laat kunst ons nadenken over de zin van het leven? In hoever is het materiaal van invloed op een bepaalde stijl?

Op deze en nog vele andere vragen trachten we een antwoord te vinden in de lessen kunstgeschiedenis. Deze theoretische lessen zijn een aanvulling bij de praktijklessen en geven een bredere kijk op kunst.

Via een ontdekkingsreis doorheen de kunstgeschiedenis leert u vooral actief kijken. Iedereen is welkom, met of zonder voorkennis.

De lessen gaan telkens door op woensdag om de 2 weken in het  lokaal kunstgeschiedenis (op de 1ste verdieping oud vredegerecht) voor de leerlingen uit Temse en voor de leerlingen uit Bornem uit het 2de / 3de jaar hogere graad.

Els Verstreken

Els Verstreken

Schooljaar 2017-2018
Kalender van uitvoering van Els Verstreken

Vak : kunstgeschiedenis

De lessen gaan telkens door op woensdag om de 3 weken.

KLIK HIER voor de kalender

****************************************

Bijzondere kunstgeschiedenis wordt enkel nog gegevens in Fotokunst door Rio Staelens en Reclamekunst door Sarah Van Osselaer (Grafische vormgeving en illustratie)