Vakantieactie 2023 – De Schoenen Maken De Kunstenaar

Voor de ZOMERVAKANTIEACTIE van 2023, “De Schoenen Maken De Kunstenaar”, nodigen we elke leerling uit om een bestaande schoen te verwerken tot een nieuw, persoonlijk beeld – Een verandering van de vorm en/of functie is zo het doel.

Dit kan een 3D-ontwerp worden waarbij men de echte schoen, die niet meer gedragen wordt, verder bewerkt met allerlei thuis aanwezige materialen.  Er kan ook een maquette gemaakt worden van een schoen uit een ander materiaal zoals bv. textiel, klei of glas … Maar ook een 2D-ontwerp is mogelijk waarbij een schoen getekend wordt (naar waarneming) en vervolgens tekenkundig, schilderkundig of digitaal verder evolueert tot een nieuwe creatie! Elke leerling draagt immers een paar schoenen die onderdeel vormt van de unieke reisweg die ze afleggen op de academie. Hoe ziet die schoen er voor jou uit…?
Je kan je voor deze editie laten inspireren door de (online) collectie van het “Shoes Or No Shoes?”-museum in Kruishoutem. Klik hier om de digitale collectie van het museum te bewonderen.
Een grondig verschil met de voorbije jaren is dat we deze keer geen loting zullen houden waarbij de winnaar zijn/haar inschrijvingsgeld terug krijgt. Er zal ook geen Publieksprijs worden uitgereikt. Alle inzendingen zullen wel deel uitmaken van een grote tentoonstelling die kort na de zomervakantie zal plaatsvinden binnen of buiten de academiegebouwen.

PRAKTISCH:
  • De wedstrijd staat open voor alle leerlingen van de academie (6 -… jaar).
  • De gemaakte kunstwerken kunnen tot en met zondag 1 oktober 2023 worden ingeleverd op het secretariaat van de academie (Schoolstraat 17, Temse)
  • Iedere leerling kan maar één werk inleveren.

Meer informatie over de wedstrijd vind je terug op de uitnodiging die je van jouw klasleerkracht zal meekrijgen, gedurende de laatste weken en dagen van juni 2023, en die je ook hieronder kan terugvinden, samen met het wedstrijdreglement.

Veel plezier en succes ermee!