Bezoek Chinese stripauteurs aan de academie

Gisteravond brachten 2 gerenommeerde Chinese stripauteurs, Ni Shaoru en Lu Ming, op uitnodiging van het Striptekenatelier van de academie, een bezoek aan de school en trakteerden ze onze leerlingen Striptekenen, Grafische Vormgeving & Illustratie en Medialab op een workshop en verschillende demonstraties van hun kunnen op strip-, concept art-en animatievlak.

Beide Chinese stripauteurs zijn tot en met 22 maart op bezoek in België in het kader van de 4de editie van het Made in China-festival dat de hele maand maart plaatsvindt in Gent, de tentoonstelling “Chinese Comics & Graphic Art” in campus Sint-Lucas en de lancering van de Nederlandstalige edite van de graphic novel “K1ND” waaraan Ni Shaoru ook heeft meegewerkt. Ni Shaoru heeft ook meegewerkt aan internationale animatiefilms als “Minions” en “How To Train Your Dragon”.


Met dank aan Peter Rogiers en Renaat Van Ginderachter van De Hofleveranciers/Nanuq om samen met ons deze prachtige avond op poten te zetten.

We willen via deze weg ook de helaas afwezige auteur Ning Wang bedanken. Het was jammer dat hij vanwege omstandigheden er deze avond niet bij kon zijn..

Het fotoverslag kan je alvast hieronder terugvinden.