Uitstap Parijs – Zaterdag 22 en zondag 23 april 2023

In het weekend van 22 en 23 april 2023 onderneemt de academie, onder begeleiding van BAC-docent Peter Jonnaert, een uitstap naar kunststad Parijs.

Inschrijven is vanaf nu mogelijk tot en met zondag 19 februari 2023. Leerlingen, leerkrachten en hun partners hebben tot 12 februari voorrang bij het inschrijven voor de studiereis op niet-leerlingen. Je hebt de mogelijkheid om onderaan deze pagina online in te schrijven voor de reis, maar je kan ook als vanouds de ‘papieren’ versie downloaden naar je computer door op deze link te klikken, af te printen, in te vullen en binnen te brengen op het secretariaat van de academie tijdens de openingsuren.

Alle betalingen, zowel van het papieren als het digitaal formulier, worden gedaan op het secretariaat via Bancontact. De inschrijvingstarieven vindt je terug onderaan bij ‘Reiskosten’.


REISPROGRAMMA PARIJS – Zaterdag 22 en zondag 23 april

ZATERDAG 22 APRIL
  • 07u15: Vertrek met de bus aan de academie te Temse (Schoolstraat 17, Temse)
  • 08u00: We maken een tussenstop in Gent (Park en Ride , Brusselsesteenweg 602 – 9050 Gentbrugge) – Indien je hier op de bus stapt, laat ons dit ook weten op het inschrijvingsformulier
  • 11u15: Aankomst in Parijs, in de buurt van CENTRE GEORGES POMPIDOU

Namiddagprogramma door de deelnemers zelf samen te stellen. Tickets en reservatie gebeurt ook door de deelnemers zelf. Dit is niet inbegrepen in de kostprijs van de reis.
Enkele musea en expo’s die je kan bezoeken in het centrum:
o Centre Georges Pompidou: Vaste collectie moderne kunst en tijdelijke expo’s van SAYED HAIDER RAZA (abstracte schilderkunst) en GERMAINE RICHIER (figuratieve beeldhouwkunst)
o Musée Picasso: Celebration PICASSO 1973-2023: Het museum nodigde designer Paul Smith uit om een selectie te maken van de werken daar, gecombineerd met werk van hedendaagse kunstenaars en ontwerpers.
o Musée d’Orsay: MANET/DEGAS: Een artistiek duel tussen twee titanen van het Franse impressionisme.
o Fondation Louis Vuitton: BASQUIAT/WARHOL: 100 werken gerealiseerd door beide kunstenaars samen in combinatie met kunst New York jaren ’80.
o Maison Européenne de la Photographie: vaste collectie en tijdelijke expo ZANELE MUHOLI.
o Jeu de Paume: Vaste collectie fotografie en tijdelijke expo THOMAS DEMAND.

ZONDAG 23 APRIL

We ontbijten in het hotel (inbegrepen in de reiskost). Nadien vertrek met de bus richting MUSEE D’ART MODERNE van Parijs.

  • Van 10u00 tot 13u00: Bezoek Musee d’Art Moderne (Toegangsticket inbegrepen in de reiskost).

o Vaste collectie moderne kunst: Met bijna 15.000 werken vertegenwoordigt het de rijkdom van de artistieke creatie in de twintigste en eenentwintigste eeuw en getuigt het van de dynamiek van de hedendaagse kunstscène. Van design, beeldhouwkunst, fotografie tot schilderkunst.
o Tijdelijke expo ANNE EVA BERGMAN (1907-1908): Deze onvoldoende erkende vrouwelijke kunstenaar is een sleutelfiguur in de naoorlogse schilderkunst.Lunchpauze tot 14u15, in het museum of daarbuiten).

Lunchpauze in het museum of daarbuiten tot 14u15. Om 14u30 brengt de bus ons naar BOURSE DE COMMERCE-PINAULT COLLECTION (Toegangsticket inbegrepen in de reiskost).

  • Van 15u00 tot 17u00: Bezoek BOURSE DE COMMERCE

o Vaste collectie hedendaagse beeldende kunst: De Bourse de Commerce werd gerestaureerd en getransformeerd door de Japanse architect Tadao Ando en bevat een uitzonderlijk ensemble van meer dan 10.000 werken van bijna 400 kunstenaars, omvat schilderijen, sculpturen, video’s, foto’s, geluidswerken, installaties en performances.

  • 18u00: Vertrek richting Gent en Temse.
  • Ca. 22u00: Aankomst aan de academie in Temse.

REISKOSTEN

Reiskost (indien je kiest voor een 1-persoonskamer)*: 187 euro (per persoon)
Reiskost (indien je kiest voor een gedeelde 2-persoonskamer)*: 137 euro (per persoon)

* Inbegrepen: vervoer bus heen en terug, 1 overnachting + ontbijtbuffet + toegangstickets Musée Art Moderne collectie + expo en Bourse la Commerce Pinault Collection op zondag 23 april

LET OP: Geen terugbetaling van inschrijvingsgeld mogelijk bij annulatie van uwentwege, enkel indien er een plaatsvervanger (eventueel iemand van de wachtlijst of door uzelf aangebracht) kan meegaan. De inrichters zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen. Er kunnen zich maximaal 50 deelnemers inschrijven. Bij minder dan 30 deelnemers wordt de reis geannuleerd.

Je bent pas ingeschreven als je de reiskosten hebt betaald aan de school. Je kan deze betalen via Bancontact op het secretariaat, gedurende de openingsuren.


Je kan niet meer online inschrijven voor de studiereis naar Parijs.