Daguitstap BAM & LAM – Zondag 18 december

Op zondag 18 december 2022 organiseert BAC-docent Peter Jonnaert een daguitstap voor alle leerlingen van Academie Temse naar de expo “JOAN MIRO” in museum BAM (Mons) en de expo “SURREALISME, ART BRUT, NATUURKUNST en MAGISCHE KUNST” in het LAM (Villeneuve-d’Ascq).

In het LAM zal je zo ook de mogelijkheid hebben om de museumcollectie met moderne kunst en outsiderkunst te bewonderen.             

OVER DE EXPO “JOAN MIRÓ, DE ESSENTIE VAN VOORBIJE EN AANWEZIG DINGEN” (BAM):

De tentoonstelling “Joan Miró. De essentie van voorbije en aanwezige dingen” in BAM te Mons brengt een overzicht van de hele carrière van de Catalaanse kunstenaar, van zijn academische opleiding over zijn eerste fauvistische landschappen of stillevens tot de invloed van het primitivisme, de romaanse kunst en de Japanse kalligrafie.

OVER DE EXPO “OP ZOEK NAAR HET GOUD VAN DE TIJD” (LAM):

De tentoonstelling “Op zoek naar het goud van de tijd’ in LAM te Villeneuve d’Ascq stelt  een chronologische reis voor van de vroege jaren 1920 tot de late jaren 1960 om aan te tonen dat de geschiedenissen van surrealisme en outsiderkunst samenkwamen in een nieuwe benadering van kunst.

—————————————————————————–

PRAKTISCH:

DAGPLANNING UITSTAP – ZONDAG 18 DECEMBER 2022

  • Vanaf 08u15: verzamelen voor ingang parking aan de academie in Temse
  • Stipt 08u30: vertrek bus richting Mons.
  • Vanaf 10u30: start groepsbezoek aan het BAM (Joan Miró. De essentie van voorbije en aanwezige dingen) – Einde bezoek: 12u30
  • Vanaf 12u30 tot 13u30 – Lunchpauze: Je kan naar eigen keuze lunchen in de buurt van het museum of bij de plaatselijke horeca in het centrum van Mons. Je kan ook een eigen lunchpakket voorzien.
  • Om 13u30: Vertrek bus richting Villeneuve d’Ascq
  • Vanaf 15u00: Bezoek aan het LAM (Op zoek naar het goud van de tijd + Museumcollectie) – Einde bezoek: 17u30
  • Omstreeks 18u00: Vertrek bus richting de academie van Temse
  • Omstreeks 19u30: Verwachte aankomsttijd in Temse
Inschrijven voor zondag 20 november 2022 op het secretariaat van de academie tijdens de openingsuren (Schoolstraat 17, 9140 Temse). Je bent pas ingeschreven als het inschrijvingsgeld betaald is!

INSCHRIJVINGSTARIEVEN

30 euro euro p/p = busreis en gratis inkom BAM/Miró-expo voor volwassene mét Museumpas en betaalde inkom LAM (hier geldt geen Museumpas).

40 euro euro p/p = busreis én BAM/Miró-expo en LAM voor volwassene zonder Museumpas                                                                 

Max 50 deelnemers. Geen terugbetaling van inschrijvingsgeld mogelijk bij annulatie van uwentwege, enkel indien er een plaatsvervanger (eventueel iemand van de wachtlijst of door uzelf aangebracht) kan meegaan. De inrichters zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen. Bij minder dan 30 deelnemers wordt de reis geannuleerd.

KLIK HIER OM HET INSCHRIJVINGSFORMULIER TE DOWNLOADEN NAAR JE COMPUTER. 
GELIEVE DIT AF TE PRINTEN, IN TE VULLEN 
en AF TE GEVEN OP HET SECRETARIAAT VAN DE ACADEMIE