Expo – “People say photographs don’t lie, but mine do”

In samenwerking met de handelaars van de Boomstraat in Bornem organiseren de leerlingen van Atelier FOTOKUNST Bornem een tentoonstelling rond het thema “People say photographs don’t lie, but mine do” (David LaChapelle). De tentoonstelling loopt van zaterdag 7 mei tot zondag 29 mei in de vitrines van de deelnemende winkels/handelaars.

De opening vindt plaats op woensdag 18 mei om 18u30. Verwelkoming en openingswoord door Philip Boël, directeur Academie Temse/Bornem en Greet De Bruyn, burgemeester Bornem.


Atelier FOTOKUNST Bornem is een volwaardige fotografie-opleiding, afdeling van de Academie en Vaktekenschool Temse, in het Deeltijds Kunstonderwijs. Leerlingen vanaf de leeftijd van 16 jaar en volwassenen krijgen er les van twee ervaren leerkrachten Stephanie Van Mol en Debby Huysmans. De focus ligt op (persoonlijk) artistiek werk, met een goede basistechniek, waardoor er zelfstandig aan korte en langlopende projecten gewerkt kan worden.

Voor deze tentoonstelling hebben de leerlingen zich verdiept in de waarheidsgetrouwheid van de fotografie. Wat toont een beeld, of wat toont het juist niet? Zetten we de kijker op het verkeerde been? En hoe doen we dat? Waar willen wij als fotograaf de aandacht van de kijker op vestigen? De “waarheid” van de ene fotograaf is niet per se de waarheid van de andere.

Laat de beelden daarom gewoon voor zichzelf spreken, vraag je niet teveel af wat je ziet, observeer wat je voelt bij wat je ziet. Wij wensen u een fijn bezoek!

Meer informatie: stephanievanmol@academietemse.be (leerkracht Fotokunst Bornem)

(Foto: Jo Walschap – leerling Fotokunst)