Kazematinee – Een kunstzinnig project

KAZEMATINEE is een kunstzinnig project, een tentoonstellingsproject, van onze ateliers voor volwassenen De Werkplaats / Projectatelier en Textiele Kunsten kan je gedurende de laatste twee weekends van mei komen ontdekken in De Schans Landmolen te Bazel.

Schans Landmolen te Bazel

“Hier sta ik in de mistige velden van Bazel, mijn huid vochtig en doorgroefd door honderd winters, mijn ingewanden roestig en geblakerd door evenveel zomers. In een woud van woekerende planten en doornige struiken wachtte ik geduldig op verlossing, op nieuw leven. Vroeger was het helemaal anders. Ik was jong en stevig gebouwd met metersdikke muren van ongewapend beton, mijn afweersysteem stond op scherp. Samen met mijn broers, de bunkers en schansen van de Fortengordel, stond ik klaar voor de verdediging van Antwerpen. De vijand kwam echter machtiger dan verwacht en ik viel in hun handen. Mijn leven schommelde vanaf dan tussen hoop en wanhoop. Families bewoonden mij en verdwenen weer. Uiteindelijk bleef ik alleen achter met de resten van andermans bestaan. Nu verandert alles. Er groeien opnieuw jonge bomen rondom mij en nieuwe mensen exploreren mijn holle kamers. Leerlingen van de Academie Temse uit de ateliers Projectatelier / De Werkplaats en Textiel zoeken vol verwondering naar sporen van schoonheid en luisteren naar de echo’s van mijn verleden. Met hun beeldend werk in vilt en stof vullen zij mij opnieuw met kleur en zachtheid. En met klei en steen, foto’s en grafisch werk, vereren zij mijn oude littekens.

Kom jij me ook bezoeken tijdens expo Kazematinee…?”

Kazematinee is een kunstzinnig project dat je gedurende volgende zaterdagen en zondagen kan gaan bezichtigen in De Schans Landmolen, Heirstraat, Bazel (Kruibeke):

  • Zaterdag 21 mei 2022 : 14.00 u – 17.00 u
  • Zondag 22 mei 2022: 10.00 u – 17.00 u
  • Zaterdag 28 mei 2022: 14.00 u – 17.00 u
  • Zondag 29 mei 2022: 10.00 u – 17.00 u

De officiële opening vindt plaats op donderdagavond 19 mei, van 19.00 u tot 22.00 u.

Ontdek het project ook op UitinVlaanderen.
Meer informatie: https://www.facebook.com/Perron17Temse