Dubbele lezing “KERAMIEK: tussen scherf en sculptuur”

Op maandag 25 april en maandag 2 mei kan je de lezingenreeks KERAMIEK: tussen scherf en sculptuur door kunsthistoricus en docent BAC Peter Jonnaert bijwonen in de raadzaal van de academie (1e verdieping – Schoolstraat 15, 9140 Temse).

Waar en wanneer begon keramiek de werkwijze van schilders en beeldhouwers te veranderen? Welke stijlen, stromingen, landen en productiecentra van keramiek liggen aan deze ommekeer ten grondslag? Is keramiek slechts een randfenomeen of is het juist een van de meest mysterieuze en steeds terugkerende aspecten van moderniteit alvorens het in de eenentwintigste eeuw opkwam als baanbrekende kunstuiting?

De eerste lezing vindt plaats op maandag 25 april 2022 om 20.00 u.
De tweede lezing vindt plaats op maandag 2 mei 2022 om 20.00 u.

Inschrijven voor de lezingen is verplicht!
Inschrijven is mogelijk via marcverbruggen@academietemse.be.