Daguitstap naar Louvre Lens en Kortrijk, Buda eiland, op zaterdag 13 mei 2017

Beste leerlingen en sympathisanten,
Op zaterdag 13 mei gaan we op daguitstap naar de dependance van het Louvre in Lens (Fr.)  en naar Kortrijk waar we o.a. het hippe Buda eiland bezoeken. Op het Buda eiland verwachten ze ons en krijgen we een rondleiding in de expo Learning in digital times. Die toont werk van deelnemers aan een 8-daags living lab, een innovatieve speelplaats van onderwijsprojecten van ondernemers, kunstenaars, wetenschappers en actieve burgers.

Voor een luttele 18 euro/pp brengen we je heen en terug. INSCHRIJVINGSFORMULIER: Studiereis-Lens-Kortrijk-op-13-05-2017-inschrijvingsformulier

We brengen jullie per autocar eerst naar Lens waar we een een ongekende tijdreis maken door de kunstgeschiedenis in de de Grote Galerij: In tegenstelling tot andere musea beschikt het Louvre-Lens niet over eigen collecties. In de Tijdgalerij worden gedurende vijf jaar volgens een chronologische opzet meesterwerken uit het Louvre tentoongesteld. In een ruimte met een lengte van 120 meter komen alle beschavingen en technieken aan bod: van het ontstaan van het schrift rond 3.500 voor Christus tot halverwege de 19e eeuw. Zo wordt de gehele chronologische en geografische reikwijdte van de collecties van het Louvre omvat.

Na een picknick in het park of maaltijd in de cafetaria van Louvre Lens rijden we richting Kortrijk.
Kortrijk is meer dan de stad van de Guldensporenslag. Ze is uitgegroeid tot en hippe stad waar je een uitgestippelde stadswandeling kan maken of waar het leuk vertoeven is op een terrasje. Tussen de armen van de Leie vind je het Budaeiland.
Een eiland voor de artistieke bezoeker van de stad. In de Kortrijkse uitgaansbuurt vind je de Budatoren, een platform waar artiesten uit alle hoeken van het spectrum hun ding mogen doen. BUBOX is een ruimte voor hedendaagse beeldende kunst waarbij resoluut gekozen wordt voor kunstenaars die op een eigenzinnige en artistieke manier met de ruimte en haar omgeving willen omgaan. Jaarlijks wordt een uitdagend programma met een vijftal projecten voorgesteld. Buda Beach nodigt jong en oud uit tot relaxen in het mooie kader van de Leie. In de zomer wordt dit park omgetoverd tot een strand met ligweide. De Budafabriek is een imposante plek waar ontwerpers, ondernemers, kunstenaars, studenten en actieve burgers samen werken.

INSCHRIJVINGSFORMULIER: Studiereis-Lens-Kortrijk-op-13-05-2017-inschrijvingsformulier