Perron 17 LUKZE UITSTAP naar Veilingshuis Bernaerts

Verslag bezoek veilinghuis Bernaerts 18 maart:
 Rijkelijk gedekte Syrische speeltafelKijkdagen. Wij bekeken twee opgezette poema’s, het obligate chinees porselein en ivoor, een jonge herderin schuilend voor het naderend onweer (schilderij op paneel van De Beul uit 19e eeuw), portretten van oude en jonge mannen en vrouwen, heel wat burgerlijke bronzen uit 19e en 20e eeuw, een obligate Eugeen van Mieghem -Zittend meisje op Sint-Anna strand-, grafiek van zowat alles met naam in de Belgische kunstscene van midden 20e eeuw, olie-zichten van Vlaamse dorpskerken, Vlaamse waterwegen en onze zee, abstractie altijd oudmodisch aanwezig, bureau, tafel en stoel van Willy Van Der Meeren voor Tubax, een altaartafel van wabi sabi – goeroe Axel Vervoordt, teveel Cobra, veel Bervoets, een paard van Poot, veel Gentils en nog meer Alechinsky’s, enkele opmerkelijke lederen salons van het exclusieve Zwitserse meubelbedrijf De Sede (model DS88 en DS600) en een ‘Fraai uitgedoste oosterse butler voor een in uitheems hout’. Bij een koffie in café De Hopper waren we allen eensgezind. Onze voorkeur ging naar de fraai uitgedoste oosterse butler voor een rijkelijk gedekte Syrische speeltafel in uitheems hout. We hadden het over het ingelegde hout van de speeltafel, de openklapbaarheid, de kreeft en langoustines, het formaat van de mosselen en de asperges die deel uitmaken van onze Vlaamse identiteit. Maar we vielen voor de man zijn atletische gestalte, edele trekken, dromerige donkere ogen, grote wimpers, matte huid, smachtende lippen en gespierde billen. Het Oriëntalistische dromen helemaal terug. Geschatte prijs was 500 euro. Wees eerlijk dames, wie wil er nu geen mysterieuze butler aan een zacht prijsje?

 
Uw butler van dienst,
Luc Matthys

Bezoek Veilingshuis Bernaerts Antwerpen
Zaterdag 18 maart olv Luc Matthys
Wij vertrekken aan Academie om 13u30 of afspraak aan het veilingshuis in de Verlatstraat 20 om 14u00

Ook voor niet-leerlingen van de academie

HIER inschrijven

Dag allen,
Het succes van programmas als ‘Rijker dan je denkt’ of ‘Stukken van mensen’ noopt een bezoek
aan een gerenommeerd veilingshuis. Zaterdag 18 maart is een kijkdag voor de veiling van werken
op papier voornamelijk van het interbellum. De veiling zelf gaat door op donderdagavond 23 maart.