2 – daagse studiereis naar PARIJS en VERSAILLES VOLZET!

Studiereis naar PARIJS is VOLZET!full
We zijn erin geslaagd om een grotere bus te vinden en extra kamers boeken dus wie op de wachtlijst stond kan mee! Inschrijven nog mogelijk maar op 2de wachtlijst.

zaterdag 31/10 en zondag 01/11/2015

 • Afspraak om 7u. aan de academie in Temse. Vertrek met bus.
 • Vrij bezoek aan Père Lachaise kerkhof in de voormiddag. Middageten in Little India en aansluitend vrij bezoek aan Centrum van Parijs
  (Programma, plannetjes, bezienswaardigheden en begeleiding zal beschikbaar zijn.)
 • Overnachting in 2 persoonskamer met ontbijt in Parijs.
 • Zondag bezoek aan musea en tentoonstellingen in Parijs en afsluitend met Anisch Kapoor, in Versailles (eerste zondag van de maand gratis inkom! Tips, programma, bezienswaardigheden en begeleiding beschikbaar.)
 • Vertrek met de bus vanuit Versailles op zondag om 19u.
 • Inschrijven voor woensdag 15 Oktober 2015 op het secretariaat. U bent pas ingeschreven als er 105 euro betaald is. MAX. 50 Deelnemers, MIN. 34 deelnemers
  Inbegrepen: vervoer heen en terug van Temse naar Parijs/Versailles, 1 overnachting + ontbijt
  De inrichters zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen. Bij minder dan 34 deelnemers wordt de reis geannuleerd.
  collage-parijs2015

Download HIER het inschrijvingsformulier of

U kan ook HIER online inschrijven en betalen via overschrijving.

Behalve de vaste gekende bezienswaardigheden van Parijs, die de meesten onder ons wel kennen en/of al gezien hebben, willen we graag even uw aandacht vestigen op volgende highligts, waarvan sommige met een Indisch tintje. Behalve deze plaatsen zullen uiteraard nog andere musea en interessante plaatsen bezocht worden. In het teken van 1 november mag een kerkhof niet ontbreken. We bezoeken uiteraard niet zomaar een kerkhof maar HET kerkhof Père-Lachaise De laatste rustplaats van heel wat Franse en internationale grootheden zoals Edith Piaf, Gilbert Becaud, Frédéric Chopin, Jim Morrison en Maria Callas. Wellicht het meest prestigieuze kerkhof ter wereld vol met opvallende grafmonumenten. De begraafplaats van 47 hectare groot is te vinden in het 20ste arrondissement op de heuvel Champ-l’Evêque. http://www.pere-lachaise.com

Na deze bijna dood ervaring moeten we opnieuw wat leven in de brouwerij brengen en bezoeken Little India waar we ons gaan verspreiden en iets spicy gaan eten in een van de typische restaurants. Wat oorspronkelijk een saaie buurt was, groeide dankzij de komst van onder andere Pakistanen en Sri Lankanen uit tot één van de meest bruisende plaatsen in Parijs. Door de overvloedige kleuren en exotische geuren waan je je meteen in het Verre Oosten. Vandaag vind je in Little India een verzameling van Oosterse restaurants waar je terecht kunt voor heerlijke traditionele gerechten. Naast lekkere plaatsjes om te eten kun je in Little India ook shoppen. De straten zijn er gevuld met winkeltjes waar je werkelijk alles vindt. Van traditionele Oosterse kledij en accessoires tot plaatselijke lekkernijen. http://en.visitparisregion.com/guides-paris/enjoy/world-culture/strolls/little-india-67093.html

Na de Bollywood-ervaring gaan we inchecken in ons hotel en zakken we af naar het centrum van Parijs dat je op eigen tempo kan verkennen, al dan niet onder begeleiding. Je kan dan ‘s avonds het hotel binnenzeilen wanneer je wil.

Na een stevig ontbijt nemen we je op sleeptouw naar een aantal musea die op de eerste zondag van de maand allemaal gratis te bezoeken zijn! Na een middagmaal (op een nog te bepalen locatie) stappen we op de bus richting Palais de Versailles, het kasteel dat oorspronkelijk werd opgetrokken door Lodewijk XIII als jachthuis. Als snel kocht hij omliggende gronden en liet hij het landhuis verder uitbouwen. Het was de volgende koning Lodewijk XIV die verkoos Parijs in te ruilen voor het pittoreske Versailles. Lodewijk XIV, de zonnekoning, zorgde voor de enorme expansie van het paleis, het is deze expansie die we vandaag nog kunnen bewonderen. Momenteel loopt er een indrukwekkende tentoonstelling van de Indische kunstenaar Anisch Kapoor. http://en.chateauversailles.fr/news-/events/exhibitions/kapoor-versailles