Expo: ” I feel much feelings (prelude)” van Stijn Dierckx

expo: I feel much feelings (prelude)

Tot 31 mei, in Galerij Philippus Nijs

Met kunstenaar Stijn Dierckx brengt Galerij Philippus Nijs een markant beeldend kunstenaar binnen haar muren. Stijn Dierckx werkte een aantal jaren als ontwikkelingswerker in binnen- en buitenland. Na een inspirerende periode als dramaturg in Toneelhuis, besloot hij resoluut voor de schilderkunst te kiezen. Hij studeerde onder Fred Bervoets aan de Antwerpse Academie voor Schone Kunsten en toonde in de zomer van 2012 voor het eerst zijn werk aan de wereld. “Stijn Dierckx maakt werk waar ik zoveel bij voel dat alle denken stilvalt, terwijl ik ook echt wil denken als ik kijk.” (aldus Griet Op de Beeck, in De Morgen, 23 juni 2012).Het werk van Stijn Dierckx is een poëtische wandeling door het leven van een zoekende en wroetende mens. Met, naar, door, over, ondanks zichzelf (closer/dichterbij 2014).Met de expo: ” I feel much feelings (prelude)” geeft hij in Galerij Philippus Nijs een eerste worp werken prijs die met woord en beeld een pleidooi willen vormen voor gevoelsmatige traagheid, nuance, schakering en gelaagdheid.

Vernissage was op vrijdag 8 mei, om 20.00u, waarbij de inleiding verzorgd werd door acteur en theatermaker Nico Sturm. De expo loopt van 9 tot 31 mei, elk weekend van 10 tot 12.00 u. en van 14 tot 17.00 u.

Klik hier voor de uitnodigingskaart in pdf

Gino Dobbelaer voor Galerij Philippus Nijs.