Kunst(k)linkt, LINK-Dag van het DKO 2015

‘T is weer vriendjesdag! Breng jouw missing link mee op zaterdag 7 februari 2015

vriendjesdag-2015-rectoElk jaar, meestal ergens in februari, richt het Deeltijds KunstOnderwijs of kortweg DKO een speciale dag in om de academies, zowel muziek als beeldende kunst,  in Vlaanderen extra onder de aandacht te brengen.

De meeste academies organiseren dan een opendeurdag of tentoonstelling of iets in die stijl maar wij organiseren al een paar jaar met succes een zogenaamde “vriendjesdag”. Op deze vriendjesdag mogen kinderen en volwassenen iemand meebrengen naar de academie met de bedoeling om dit vriendje een lesdag mee te laten werken in het atelier.

Sommige ateliers geven deze dag een specifieke workshop of werken met het thema van de dag van het DKO. Dit jaar is dat “Kunst(k)linkt.”

Wij interpreteren dit als kunst “LINKT” met een verwijzing naar de missing link theorie van Charles Darwin. http://nl.wikipedia.org/wiki/Fossiele_overgangsvormen 

Het atelier textiele kunst zal op zaterdag 7/2 van 9.30u. tot 12.30u. een workshop “wolwerken” inrichten terwijl het projectatelier in de namiddag van 13.30u tot 16.30u. “boswezens” gaat maken.

Naast onze dag van het DKO waarvan dit jaar het thema Kunst(k)linkt is doet het keramiekatelier er zondag 8/2 nog een schepje bovenop met “tussen pot en ‘t K(B)Linkt”.

Je bent welkom in het keramiekatelier van 9.30u. tot 12.30u.

Het academieteam zal zaterdag tussen de middag in de Nieuwe Ruimte Hot Dogs verkopen.

vriendjesdag-2015-versoVolg alvast onze facebookpagina om op de hoogte te blijven.
Download hier het inschrijvingsformulier: vriendjesdag-2015-recto-verso