Daguitstap Kunsthal Rotterdam & Museum Voorlinden – Zaterdag 25 november

Foto’s: “Ai Weiwei” (Alfred Weidinger), “Anselm Kiefer exhibition in white cube”(cattan2011), allen gelicentieerd onder CC BY 2.0

Op zaterdag 25 november 2023 organiseert BAC-docent Peter Jonnaert een daguitstap voor leerlingen vanaf 14 jaar en volwassenen naar de expo’s “SEARCH OF HUMANITY” (AI WEIWEI) in Kunsthal Rotterdam en de expo “ANSELM KIEFER” in Museum Voorlinden (Wassenaar).

OVER DE EXPO “SEARCH OF HUMANITY” (AI WEIWEI) in KUNSTHAL ROTTERDAM:

Deze must-see tentoonstelling geeft inzicht in het leven van de wereldberoemde Chinese kunstenaar en mensenrechtenactivist Ai Weiwei (1957). Het laat 120 werken uit Ai Weiwei’s omvangrijke oeuvre zien. De expo getiteld ‘Search of Humanity’ besteedt aandacht aan alle periodes van Ai Weiwei’s veelomvattende carrière en geeft inzicht in zijn buitengewone kunstenaarschap. Ai Weiwei toont in zijn werk geregeld de overblijfselen van verwoesting. De kunstenaar verwijst hiermee naar het Chinese ambacht dat verloren gaat, en tegelijk weerspiegelen de werken zijn leven als dissident en kritiek op de Chinese overheid. Zijn objets trouvés zijn alledaagse voorwerpen die hij tot kunst verheft en daarmee nieuwe betekenis geeft. Hij maakt actuele politieke onderwerpen opvallend zichtbaar, om te voorkomen dat we deze vergeten omdat we gewend raken aan de nieuwsuitingen hierover.

OVER DE EXPO “ANSELM KIEFER” in MUSEUM VOORLINDEN:

Dankzij zijn eigenzinnige beeldtaal, vol verwijzingen naar geschiedenis, mythologie en literatuur, groeide Anselm Kiefer (1945) uit tot een van de grootste kunstenaars van onze tijd. Zijn werk is een lust voor het oog en prikkelt het brein. Hij denkt groots, werkt op monumentale schaal met ongebruikelijke materialen en deinst er niet voor terug om de ongemakkelijke vragen van het leven te stellen. Tijdens zijn solotentoonstelling bij kun je zijn intrigerende schilderijen, sculpturen, kunstenaarsboeken en installaties zien. Een groot aantal daarvan is nooit eerder vertoond.

 

PRAKTISCH:

DAGPLANNING UITSTAP – ZATERDAG 25 NOVEMBER 2023

  • Vertrek bus op zaterdag 25 november vanuit Academie en Vaktekenschool Temse (Schoolstraat 17 – parking aan de voorkant) is voorzien om 08u00 stipt.
  • Aankomst in Kunsthal Rotterdam en start bezoek expo Ai Weiwei tussen 10u00 en 10u30.
  • Vertrek naar Museum Voorlinden/Wassenaar om 14u00 stipt. Aankomst en start bezoek expo Anselm Kiefer tussen 14u30 en 15u00.
  • Vertrek naar Academie en Vaktekenschool Temse voorzien om 18u00 stipt. Aankomst aan de academie in Temse voorzien tussen 20u00 en 20u30.

Inschrijven tot en met dinsdag 7 november 2023 op het secretariaat van de academie tijdens de openingsuren (Schoolstraat 17, 9140 Temse). Je bent pas ingeschreven als het inschrijvingsgeld betaald is!

INSCHRIJVINGSTARIEVEN

o 55 euro per volwassene (inclusief busreis en 2 museumtickets)
o 25 euro per tiener tussen 14-18 jaar (inclusief busreis en 2 museumtickets)

LET OP: Geen terugbetaling van inschrijvingsgeld mogelijk bij annulatie van uwentwege, enkel indien er een plaatsvervanger (eventueel iemand van de wachtlijst of door uzelf aangebracht) kan meegaan. De inrichters zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen. Er kunnen zich maximaal 62 deelnemers inschrijven. Bij minder dan 50 deelnemers wordt de reis geannuleerd

————————————–
KLIK HIER OM HET INSCHRIJVINGSFORMULIER TE DOWNLOADEN NAAR JE COMPUTER. GELIEVE DIT AF TE PRINTEN, IN TE VULLEN en AF TE GEVEN OP HET SECRETARIAAT VAN DE ACADEMIE
————————————–

(Foto’s: “Ai Weiwei” (Alfred Weidinger), “Anselm Kiefer exhibition in white cube”(cattan2011), allen gelicentieerd onder CC BY 2.0)