Bezoek afgietselwerkplaats Brussel

Suzan Sterckx, Machteld De Vleeschouwer en Catharina Dhaen, kersverse docenten van onze nieuwe ateliers Tekenkunst in de vestigingen te Bornem en Puurs, bezochten samen met Philip Boël, directeur van onze academie op donderdag 17 november de afgietselwerkplaats in Brussel.

Deze indrukwekkende plek maakt deel uit van het Museum voor Kunst en Geschiedenis en herbergt zo’n 4000 moulages. Al 150 jaar produceert dit atelier afgietsels in plaaster, die door academies en instellingen wereldwijd worden aangekocht.

De docenten maakten een eerste selectie van plaasters die onmiddellijk aangekocht zullen worden en plaatsten een bestelling, die pas binnen twee jaar geleverd zal worden, want zo lang loopt de wachttijd ondertussen al op.

Onze academie heeft tientallen historische plaasters in haar bezit, die in die voorbije 150 jaar in Brussel gemaakt en aangekocht werden. Van een historische samenwerking gesproken!