“Het Bauhaus: Van Theepot Tot Architectuur” – Een lezing door kunsthistoricus Peter Jonnaert

Kunsthistoricus en docent Beeldende & Audiovisuele Cultuur (BAC) Peter Jonnaert vertelt over het ontstaan en de evolutie van het Bauhaus tussen 1918 en 1933 tijdens de lezing HET BAUHAUS: VAN THEEPOT TOT ARCHITECTUUR die op maandag 7 maart 2022, om 20.00 u, zal plaatsvinden in de raadzaal van de academie (1e verdieping – Schoolstraat 15, 9140 Temse) voor alle leerlingen en leerkrachten van de academie.

Drie directeurs met elk hun eigen visie en accenten op drie verschillende locaties (Weimar, Dessau en Berlijn) maken het Bauhaus niet altijd makkelijk om te definiëren.Wat zijn de verschillen en hoe uit zich dat in het pedagogisch project van de school en hun ontwerpen? We kijken naar voorbeelden van design, schilderkunst, fotografie, keramiek, textiel, lay-out, architectuur… We verkennen de voorlopers van het Bauhaus. En wat kunnen jonge ontwerpers vandaag nog leren van het Bauhaus?
Van harte welkom!