Gezocht: creatief talent voor Tour Elentrik Temse

Tour Elentrik is een straatkunstproject waarbij 20 nutsvoorzieningskasten in Temse in een kleurrijk artistiek jasje worden gestoken. Elektriciteitskasten zijn noodzakelijk op het openbaar domein, maar het zijn dikwijls grijze en grauwe objecten in het straatbeeld. Treepack, een kunstenaarscollectief gespecialiseerd in street art projecten, ontwikkelde het Tour Elentrik concept waarbij de kleurloze kasten door lokaal en professioneel talent worden omgetoverd tot unieke kunstwerken. I.s.m. met Treepack gaan diensten Jeugd, Cultuur en Toerisme, de Jeugdraad van Temse en JOC De Nartist op zoek naar Temsese creatievelingen tussen 16 en 30 jaar die zo’n kast onder handen willen nemen Op deze manier willen we jong lokaal artistiek talent een unieke kans bieden om hun werk in de openbare ruimte te brengen.

Op zaterdag 26 juni organiseert Treepack een workshop waarbij de geselecteerde deelnemers verschillende technieken leren. De 20 kasten die verspreid liggen over het centrum van Temse, worden daarna door 10 lokale talenten en 10 professionele kunstenaars onder handen genomen. Het thema van het project is ‘LINK’T’ ? een thema dat in deze tijden meer dan actueel is. De link met Temse, natuur, cultuur, toekomst en verleden, maar ook de verbondenheid tussen mensen onderling en de interactie met onze omgeving staan centraal. Kunst, cultuur en erfgoed werken op zich ook verbindend.

De 20 beschilderde kasten vormen een mooie Tour Elentrik Temse van iets meer dan 6 km die je langsheen mooie plekjes in Temse brengt. Soms zijn de werken groot en opvallend, maar ook in kleine hoekjes schuilen mooie verrassingen.

 

Oproep:
Ben jij artistiek bezig, woon je in Temse en ben je tussen 16 en 30 jaar?

Wij zijn op zoek naar jonge creatievelingen die willen participeren aan dit project en interesse hebben om deze zomer een nutsvoorzieningskast in het centrum van onze gemeente op te fleuren. Ben jij een gepassioneerd schilder, tekenaar of illustrator? Stel je dan kandidaat! Uit alle kandidaten kiest een jury 10 lokale artiesten die mogen meewerken aan het project.

Op zaterdag 26 juni krijgen de geselecteerde deelnemers, onder voorbehoud van de coronamaatregelen, een workshop waarin de basistechnieken uitgelegd worden. Je krijgt er als deelnemer heel veel tips & tricks aangereikt om meteen mee aan de slag te gaan.

In het weekend van 30 en 31 juli gaan alle artiesten onder begeleiding van Treepack aan de slag om de kasten te beschilderen.  Half augustus zouden alle kasten afgewerkt worden zodat we net voor het nieuwe schooljaar de Tour Elentrik route kunnen openen.

Heb je interesse om mee te werken en ben je vrij op voorgestelde data? Stel je dan vóór 6 juni kandidaat via tourelentrik@temse.be. We verwachten jouw gegevens en enkele voorbeelden van eigen werk.

MEER INFO?
Contacteer de diensten Cultuur (03 710 12 46), Jeugd (03 710 12 36) of Toerisme (03 710 13 30) of mail naar tourelentrik@temse.be.

Meer info over de Tour Elentrik-projecten in andere gemeenten vind je op www.treepack.net/nl

 

Inschrijven kan tot en met 6 juni.

Kandidaten moeten hun gegevens (naam, adres, leeftijd, mail en GSM-nr) en vorig werk doorsturen naar tourelentrik@temse.be

Het moet nog geen ontwerp zijn voor de kast!

Na 6 juni kiezen we hier de 10 talenten die een kast onder handen mogen nemen.

Op 26 juni is er een workshop georganiseerd door Treepack.

Deze workshop gaat door aan JOC De Nartist van 10 tot 16 u. Het is wel belangrijk dat de kandidaten deze dag kunnen.

Hier krijgen ze van professionele street-art artiesten tips en trick om met de materialen om te gaan en om hun ontwerp te finaliseren.

Ontwerpperiode tot 12 juli.

Alle ontwerpen moeten goedgekeurd worden door de verschillende eigenaars van de kasten.

30 – 31 juli schilderweekend.

Deze dagen is er begeleiding voorzien door Treepack bij het beschilderen van de kasten.

Belangrijk dat ze de kandidaten op deze dagen starten met het beschilderen.

De kast moet afgewerkt zijn tegen 15 augustus.

In de eerste plaats zoeken we jonge lokale talenten tussen 16 en 30 jaar.

Laten we ons vooral op het lokaal toespitsen. Is er een 15 jarige die zelfstandig kan werken, laat hem/haar inschrijven!

Is er een 32 jarige die barst van het talent, laat hem/haar inschrijven!