‘Het Expressieve Hoofd’ – Maak een expressieve hoofd-sculptuur, waarbij je gebruik maakt van materialen die je tot nog toe nog niet gebruikt hebt.

– De groep van de studenten die sinds het begin van het schooljaar opdracht na opdracht aan portretstudie gedaan hebben tot en met een portret naar levend model werd nu de opdracht gegeven om hun inzichten, verkregen vaardigheden en opgedane ervaring met het boetseren van het menselijke hoofd toe te passen op het maken van een ‘Expressief Hoofd’ door gebruik te maken van materialen die ze nog niet gebruikt hadden voor het maken van beelden.
Oorspronkelijk was het de bedoeling om in het schoolatelier een directe opbouwtechniek met bvb plaaster, plaaster en kippengaas, plaaster met houtschaafsel etc… toe te passen… maar in de huidige lock-downsituatie is dit voor de meesten in de thuissituatie niet mogelijk. Daarom werd aangemoedigd om te experimenteren met andere huis-en-tuin materialen die in hun ‘kot’ direct voor de hand zijn …

 
– Een andere groep studenten werkt in de mate van het mogelijke verder aan een beeld en/of project dat ze reeds begonnen waren of maakten kleine voorstudies voor een post-lockdown-project:

Hier verder een getuigenis van een leerling uit de beeldhouwklas die werkt in de recent veelbesproken Zorgsector :
Hallo Philippe, blij met je mailtje…hier alles nogal heftig op mijn werk, voorlopig daar nog alles coronavrij maar er zijn strenge voorzorgsmaatregelen. s’morgens voor binnenkomen temperatuur meten handen ontsmetten masker op…enz boven 37,5 mag niemand v personeel binnen…bezoek is uitgesloten enkel was cadeautjes en brieven afgeven ad deur is mogelijk…familie doet raambezoeken of chatten en doen videocall met whatsapp…het is extra druk en s avonds na werk extra zalig om buiten met mn fietske in frisse lucht naar huis te kunnen fietsen…
 
De sfeer tss de mensen en collega’s is echter zeer solidair en goed en ben fier, ook al voelde ik me eerst als ne soldaat, om mee iets te mogen betekenen in deze medische oorlog. Ter bescherming v mezelf en de oudere mensen op het werk heb ik geen rechtstreeks contact met mn kinderen en kleinkinderen. Gelukkig is er whatsapp, ze sturen me ‘duizenden’ grappige filmkes…

Hopelijk blijft het virus weg. Wel mis ik de toffe tijd v d academie erg, de vrije weekends van nu zijn nodig voor de rust en de vergeten klussen afgelopen maanden.
De plaasteren vorm die ik meenam naar huis heb ik al vlug uitgehaald gekregen en ligt nu droog in mn bureel op vervolg te wachten…Ik bedacht om het thuis misschien volledig af te werken en zou je ev om advies vragen maar het benodigd materiaal kan nu niet worden aangekocht.
 
Ik hoor dat het goed met je gaat. Nu ben ik enkele dagen vrij en bekijk ik met aandacht je andere mails en tracht een nieuw ontwerpke te bedenken..van een buurman kreeg ik enkele stukken treinbiels waarvan ik een sokkel wens te maken om het terracotta beeld van santos portret en ev die van Rolland  op te presenteren…Hopelijk zien we elkaar allemaal vlug weer en vooral in een goede gezondheid, 
 
Ik stuurde de foto ook nr mn collega’s op ‘t werk met de belofte als al onze maskers op z ik dit ene reservetje mee zal brengen en zo mn beeld zal onthullen…de bazen zijn nl toch zo bang dat ze niet gaan toekomen met hun voorraad met risico v besmetting van mijn collega’s, hopelijk hebben vooral die bazen de boodschap begrepen, grtjes… R.