SLUITING van de academie wegens het coronavirus

Beste leerling en ouder,

Zoals u wellicht gisteren of vanochtend gehoord heeft, zullen de scholen in België vanaf morgen zaterdag 14 maart gesloten zijn tot en met 5 april 2020.

De federale overheid is tot deze maatregel gekomen omdat ze de verspreiding van en besmettingen door het Coronavirus wil tegengaan.

Het is een drastische maatregel, maar deze is het resultaat van het grondig afwegen van voor- en nadelen van de sluiting van onze scholen.

Concreet betekent dit dat onze academie gesloten zal zijn voor elke leerling van elke atelier, in elke vestiging, of dit nu in Temse, Puurs-Sint-Amands of Bornem is.

We beseffen dat deze maatregel voor velen zwaar zal vallen.

We hopen dat u, indien nodig, een goede oplossing kan vinden voor de opvang van uw kind. U kan zich steeds wenden tot de kinderopvang van uw gemeenten, deze blijven geopend.

WE LATEN JE NIET LOS TIJDENS DEZE PERIODE

Onze leerkrachten zullen tijdens deze periode niet nalaten om je te blijven berichten over jouw atelier.

Heel concreet werd hen gevraagd om jou te voorzien van stimulerende opdrachten en ideeën, zodat je, in de beslotenheid van je thuisomgeving, kan blijven vervolmaken in je hobby en creatieve passies.

Je mag ook af en toe een nieuwsbrief ontvangen. Een update van de situatie, een groet uit de academie. En je mag daar, heel graag, op antwoorden.

We willen je hiermee stimuleren om je creatieve drang niet los te laten. Je bent immers kunstenaar en je volgt daarbij je eigen, originele pad! Ga ervoor en verras je leerkracht bij je terugkomst!

WAT MET JE MATERIAAL OP DE ACADEMIE?

Aan de leerlingen van de 4e graad (alle ateliers) wordt de kans gegeven om werkmateriaal en je kunstwerk(en) op te halen in haar of zijn atelier in de academie.

Zo kan je tijdens de periode van sluiting toch verder werken. Hou je bezoek kort en concreet, de leerkracht van je atelier zal aanwezig zijn en er op toezien dat alles in goede banen geleid wordt. Deze afhaalmomenten gaan door op:

-zaterdag om 10u: ateliers Textiel, Schilderkunst (Temse), Projectatelier, Beeldhouwen,

-maandagavond om 19u: ateliers Glaskunst, Keramiek, Grafische Vormgeving en Tekenkunst

-dinsdagnamiddag: atelier Schilderkunst (Bornem). Machteld zal je op de hoogte houden van het precieze uur, vermits het CC Ter Dilft volledig gesloten is. Leerlingen fotografie kunnen eventueel aansluiten als ze dat wensen (via Stephanie)

HOELANG GAAT DIT DUREN?

Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen. We beseffen dat deze sluiting u zwaar kan vallen en heel ongelegen komt voor velen.

Ik kan enkel maar hopen dat deze periode, waar het ganse land doorheen gaat, ook, individuele positieve momenten oplevert. Momenten van rust en bezinning, in de wetenschap dat we nadien onze hobby met veel goesting terug aanvatten.

De sluiting is voorzien tot 5 april. Dan volgt de Paasvakantie. Wij hopen u nadien met open armen terug te kunnen ontvangen in onze ateliers!

vriendelijke groet, Philip Boël

directeur Academie Temse, Bornem en Puurs-Sint-Amands.