Studiereis naar Museum Dhondt Dhaenens, LaM en Villa Cavrois op zondag 19/05/2019

Op zondag 19 mei nemen we je mee op sleeptouw naar wonderlijke locaties en architecturale pareltjes.

KLIK HIER voor het inschrijvingsformulier

9.00 u. Vertrek met de bus aan de academie in Temse

10.00 u. Groepsbezoek aan Museum Dhondt Dhaenens in Sint-Martens-Latem. www.museumdd.be Hier bezoeken we ook de Wunderkammer en Woning Van Wassenhove

13.00 u. Aankomst in het LaM in Lille waar je kan picknicken in het museumpark of lunchen in het museumrestaurant. www.musee-lam.fr/fr/le-cafe-du-lam 14.00 u. Bezoek aan het LaM

16.00 u. Vertrek naar Villa Cavrois www.villa-cavrois.fr 

18.00 u. Bus terug naar Temse, aankomst rond 19.30 u.

Inschrijven vÓÓr zondag 5 mei 2019 op het secretariaat (vanaf 27.03 voor leerlingen en vanaf 24.04 voor niet leerlingen).
Je bent pas ingeschreven als er 45 euro p/p betaald is. MAX. 50 deelnemers, MIN. 30 deelnemers

 

 

 

 

Museum Dhondt Daenens in Sint-Martens-Latem: https://www.museumdd.be
Er lopen op die moment 2 tentoonstellingen en kan je uitzonderlijk op 19/05 de 2 kunstenaars residenties bezoeken: de Wunderkammer van Hans Op de Beeck en de woning Van Wassenhoven

  1. Met Fringe brengt het museum Dhondt-Dhaenens in het voorjaar van 2019 een selectie werken samen van drie kunstenaars: de Australische Jenny Watson (°1951), de Belgische Saskia Pintelon (°1945, woont en werkt in Sri Lanka) en de Amerikaan William N. Copley (1919 – 1996). De tentoonstelling brengt hiermee een spannende dialoog tussen drie individuen die met een uiterst persoonlijke, vaak subversieve interpretatie van hun omgeving een unieke plaats innemen binnen de hedendaagse kunstwereld.
  2. Vijf kunsternaars uit het archief en collectie van Jan Hoet: Marina Abramović, Michael Buthe, Mario Merz, Panamarenko & Royden Rabinowitch. Na het overlijden van Jan Hoet in 2014 werd de verzameling boeken en notitieboeken van Hoet door zijn nabestaanden aan het museum Dhondt-Dhaenens overgedragen. Hoets persoonlijke bibliotheekcollectie vindt sinds kort onderdak in The Wunderkammer Residence, een project van de kunstenaar Hans Op de Beeck, gelegen net achter het MDD, aan de oever van de Leie.

In de regio Lille bezoeken we 2 locaties:

  1. Het LaM: https://www.musee-lam.fr met een indrukwekkende vaste collectie van hedendaagse kunst, art brut en moderne kunst met als tijdelijke tentoonstelling Alberto Giacometti.
    Voor de lunch kan je opteren om je eigen picknick mee te brengen en te nuttigen in het museumpark tussen werken van Alexander Calder, Richard Deacon, Pablo Picasso enz… of mee aan te schuiven aan een tafel die we reserveren in het museumrestaurant zodat we zeker plaats hebben. Gelieve je voorkeur door te geven bij inschrijving.
  2. Villa Cavrois: http://www.villa-cavrois.fr
    De villa Cavrois, een werk van de architect Robert Mallet-Stevens, figuur van de modernistische stroming, werd tussen 1929 en 1932 in Croix ontworpen en gebouwd, als architecturaal manifest, voor Paul Cavrois, textielindustrieel uit het Noorden, en zijn gezin. De villa Cavrois is bedacht als een waar modern kasteel met imposante afmetingen (een gevel van 60 m lang, 2800 m² vloeroppervlakte) met twee symmetrische vleugels, verwijzend naar de traditie van de aristocratische residenties van de zeventiende eeuw.De villa is modern, door de soberheid van de volumes, de afwezigheid van versiering in het decor, de vele dakterrassen, de hypermoderne uitrusting (centrale verwarming, telefonie, elektrisch horloge, lift, …) en het gebruik van technische materialen uit de industrie (glas, metaal, staal).