Lezing met Magnum fotograaf Bieke Depoorter door de afdeling Fotokunst op dinsdag 11 december

Bieke Depoorter

Graag nodigen we u uit op de lezing van Bieke Depoorter, Belgische Magnumfotograaf, jong talent tussen de andere grote Belgische Magnum-namen zoals Harry Gruyaert, John Vinck, Martine Franck en Carl De Keyzer. (van wie we vorig jaar ook een succesvolle lezing organiseerden in AC De Zaat.)

 

Wanneer?

  • Dinsdag 11 december, om 20h
  • Deuren gaan open om 19h30

Waar? 

  • CC Ter Dilft Bornem Sint-Amandsesteenweg 41-43 2280 Bornem

Inkom

  • Leerlingen van de Academie Temse: 6 euro
  • Bezoekers: 7,5 euro

Inschrijving:

De plaatsen zijn beperkt, op voorhand inschrijven is noodzakelijk.
Dit kan via stephanie.vanmol@gmail.com, leerkracht Fotokunst.

Mis dit niet!

Bieke Depoorter, Belgische Magnumfotograaf, reist de wereld rond, op zoek naar toevallige ontmoetingen, puur en oprecht. De relatie die ze opbouwt tijdens deze ontmoetingen maken haar fotografisch werk persoonlijk, zowel voor haar onderwerp als zij als fotografe. Het zijn intieme intredes in de privélevens van gewone mensen, over de verschillende continenten heen. Spelen met kleur in haar werk ontbreekt niet, deze zorgt voor herkenbaarheid en versterkt het dagdagelijkse leven van de mensen die ze fotografeert. Elk werk draait uit tot een schitterend boek. Ondertussen heeft ze al 4 boeken gepubliceerd en wereldwijd tentoon gesteld.

Mis deze ontmoeting niet, er zal ook tijd zijn om Bieke persoonlijk aan te spreken.

Bieke Depoorter stelt momenteel ook tentoon in het Fotomuseum Antwerpen. Haar tentoonstelling loopt nog tot 10 februari 2019.

https://www.fotomuseum.be/tentoonstellingen/Bieke_Depoorter.html

‘Voor Bieke Depoorter is fotografie in de eerste plaats een gevoelsmatig proces. Foto’s moeten echt zijn en worden heel natuurlijk en recht vanuit het hart genomen en dat zie je als je haar foto’s bekijkt!’ galerie10a

Contactpersoon: Stephanie Van Mol – Fotografie – Achterstraat 65 – 9310 Meldert – 0485/765007