Dag van de academies: Open ateliers met onder andere ‘Le déjeuner dans l’atelier’ en geleide wandelingen

Op zaterdag 03/02/2018 starten we om 10u doorlopend tot 17u.

De academies van het deeltijds kunstonderwijs hebben een belangrijke boodschap. 
Een ” Boodschap van Algemeen Nut”. Een artistieke boodschap voor jou en de samenleving!

Op de academie van Temse tonen we ons van onze beste kant door de ateliers open te stellen voor het publiek. In elk atelier zullen er speciale activiteiten zijn waar de bezoeker al dan niet aan kan deelnemen. Zo zal er in het tekenatelier een heus ‘Ontbijt’ zijn: onder de werktitel  Le déjeuner dans l’atelier’ zal er een lange tafel worden gezet in de tekenklas. Mensen worden uitgenodigd om te komen ontbijten en tekenen bij een gedekte tafel met koffie, croissants, fruit enz…Het atelier fotokunst zal op die moment ook “ontbijt stillevens” fotograferen. Een workshop voor de kinderen in het grafiekatelier van 9.20u tot 11u. met aansluitend een geleide wandeling door de academie. Om 14.30u is er een 2de geleide wandeling door de academie. We houden jullie op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen!

AANDACHT! “BOODSCHAP VAN ALGEMEEN NUT”
Heb je interesse in kunst, wil je bezig zijn met beeld, muziek, woord of dans? Een academie voor deeltijds kunstonderwijs geeft je de kans om te proeven van een kunstvorm die jou het meeste ligt.
Je kan er je talent ontplooien, zelf een maker worden of de taal van de kunst leren begrijpen zodat je er nog meer van geniet. Zodra jij gevonden hebt wat jij het liefste doet, is onze “Boodschap van Algemeen Nut” goed aangekomen. In jouw kunst kun je jezelf kwijt, kun je samen met anderen creëren, beleven, maken, optreden … Je wordt er zelfs gelukkiger van!

NUTTIGE INFORMATIE VOOR ÀLLE BURGERS
Een ” Boodschap van Algemeen Nut” is een niet-commerciële TV-spot die het beleid van een instelling of vereniging toelicht, en die nuttige informatie bevat voor alle burgers. Kun je jezelf in je eentje vervolmaken in muziek, schilderkunst, dans of woord? Misschien. Maar het samen doen, is zo veel inspirerender én verrijkender. De academie is dé plek bij uitstek waar àlle burgers kunnen groeien en bloeien. De energie die mensen krijgen en de emoties die ze voelen als ze samen een opvoering voorbereiden of een tentoonstelling maken, is bijzonder. Je wordt beter in je kunst door ze samen met anderen te beoefenen. En het plezier krijg je er gratis bovenop.

WORD DEELGENOOT VAN ONZE ERVARINGEN, BELEVINGEN, EMOTIES…
KORTOM, WIJ HEBBEN EEN BOODSCHAP.
 

Samenwerken zit het deeltijds kunstonderwijs in de genen. In heel wat gemeenten wordt over de gemeentegrenzen samengewerkt in filialen of vestigingsplaatsen. Meer en meer slaan ook academies beeldende kunsten en muziek, woord en dans de handen in elkaar. De verschillende domeinen kruisen elkaars pad in tal van cross-over projecten. Dat culturele leren vindt plaats in onze academies, in het onderwijs, in de publieke ruimtes, in de media en in de virtuele omgeving.
Lanceer daarom samen met ons deze artistieke ” Boodschap van Algemeen Nut”.