Finissage en prijsuitreiking van het “Salon der gebuisden”

Op zondag 22/10 om 11.30u werden de winnaars bekend gemaakt van de vakantieactie “Pimp je buis” tijdens de finissage van de tentoonstelling “Salon der gebuisden” in onze academie galerij Philippus Nijs.

Op de foto van links naar rechts en naar onder: Philip Boël, Maïté Verstraeten, Lisa De Greyt, Inte Bellon en Bert Bauwelinck.

Onder grote publieke belangstelling riep directeur Philip Boël de namen van de 3 winnaars af waarna Bert Bauwelinck, gemeenteraadslid in Temse en fractieleider in de Senaat, de prijzen overhandigde. De prijs was het inschrijvingsgeld voor een schooljaar aan de academie Temse.

Winnaars:

  • Inte Bellon, categorie 6 tot 11 jaar
  • Maïté Verstraeten, categorie 12 tot 17 jaar
  • Lisa De Greyt, categorie 18+

Proficiat aan de winnaars maar ook aan alle andere deelnemers die deze actie tot een groot succes maakten! Foto’s van alle buizen zullen nog “verschijnen” op onze website.

Er werden in totaal 79 buizen tijdig ingeleverd waarvan 60 door de kinderen, 7 door de jongeren en 12 door de volwassenen. 131 bezoekers aan de tentoonstelling hebben hun stem uitgebracht. Ook de leerkrachten van de academie brachten hun stem uit. De stemmen van de “vakjury” en “publieksjury” liepen verrassend gelijk wat de uitslag extra bevestigd.

De naam van de tentoonstelling “Salon der gebuisden” is een knipoog naar de tentoonstelling “Salon des Refuses” waar de toenmalige gebuisde impressionisten hun werken toonden.