Bezoek aan 2 tentoonstellingen Lier met gids van de academie

Aanstaande zondag 16/10 kan je mee naar Lier waar Els verstreken je zal meenemen naar 2 tentoonstellingen:

  1. Jan van Beers
    jan_van_beers_1852-1927_-_keizer_karel_als_kind_1879-mediumVan Beers behoorde tot de mondaine kringen in Parijs. Zijn huis was weelderig, exotisch aangekleed en door hemzelf gedecoreerd met grappige tot pikante tafereeltjes.Hij ontving thuis vele welstellende vooraanstaanden (al dan niet met hun maîtresses), ook gekroonde hoofden. Voor zijn diners had hij een tafel ontworpen waarvan het middenstuk kon verzinken om zo de spijzen op te plaatsen in de onderliggende ruimte.
    In zijn scheppingsproces gebruikte Van Beers manifest fotografie als hulpmiddel. Dit leverde hem vanwege de criticus L. Solvay een bitter verwijt op, waarop Van Beers reageerde met een proceszaak, die hij verloor…
  2. Expo Pi – Kantpi-kant-webLaat je ‘verleiden – inspireren’ De oneindige mogelijkheden van kant.Een gezamenlijk project van de academies van Turnhout, Lier en Antwerpen, die diverse opleidingen textiele kunsten aanbieden.
    Kant is hot en sexy. Wanneer je in het straatbeeld langs reclameborden wandelt, is kant nooit veraf. Toch dreigt het kantambacht verloren te gaan. Pareltjes van creatieve meesterwerken genieten amper aandacht. Gepassioneerde liefhebbers houden zorgvuldig kanttekeningen en textielontwerpen bij. Ze koesteren al dat moois omdat ze een verhaal hebben, een geschiedenis , en hopelijk ook een toekomst.
    De leerlingen en de leerkrachten van de hogere graad en de specialisatiegraden in de opleiding Kant, Mode & theaterkostuums en Textiele kunsten van de academies van Turnhout, Lier en Antwerpen hebben 2 jaar lang gewerkt aan een concept dat naast geschiedenis en traditie ook toekomst en creatie in de kijker wenst te plaatsen. Kant in Vlaanderen verbergt vele parels die ze met plezier met iedereen willen delen.

Praktisch: afspraak om 10 uur aan het stedelijk museum in Lier:

Stedelijk Museum Wuyts-Van Campen en Baron
Adres: Florent Van Cauwenberghstraat 14, 2500 Lier

Duur van het geleid bezoek: +- 2 uur, nadien kan je Lier nog bezoeken op eigen initiatief.