3 daagse studiereis naar Londen

3-daagse studiereis naar Londen: 229€
zat. 29/10, zon. 30/10, ma. 31/10/2016

Zoals gewoonlijk voorzien we, op onze intussen legendarische studiereizen, de nodige documentatie, kaartjes en een overzicht van lopende tentoonstellingen enz… Twijfel niet en schrijf je vlug in want op 50 deelnemers sluiten we af. Remember Parijs was vorig jaar op minder dan 1 week uitverkocht!

_85683514_tate-new

Behalve de vaste gekende bezienswaardigheden van Londen, (Tower Bridge, St-Paul’s cathedral, Hyde Park enz…) die de meesten onder ons wel kennen en/of al gezien hebben, willen we graag even uw aandacht vestigen op volgende highligts:
De bus dropt ons af in de buurt van Tate Modern dat in juni een nieuwe vleugel opende: het “Switch House” dat de muzentempel van de hedendaagse kunst dubbel zo groot maakt.
De nieuwe vleugel van New Tate Modern in London is een veelbesproken staaltje architectuur. Tate Modern is immers niet alleen een van de drukst bezochte musea, goed voor 5 miljoen bezoekers per jaar, maar ook een van de hipste. Zeker met de nieuwe toren achter de voormalige krachtcentrale, het Switch House, dat ontworpen werd door de meest spraakmakende architecten van het ogenblik, het Zwitserse duo Jacques Herzog en Pierre de Meuron. In het museum is er mogelijkheid om een middagmaal te nemen.
Een bezoek aan the Tate Modern en de nieuwe vleugel zal in principe de hele middag in beslag nemen. Nadien gelegenheid tot een luchtje scheppen/uitwaaien aan de oevers van de Theems en kuieren in de richting van de Londen Tower of oversteken naar St-Paul’s cathedral via de millenium bridge.
Na een stevig ontbijt kan je ervoor kiezen om Londen op eigen houtje te verkennen of aan te sluiten bij een leerkracht/gids die een programma heeft in functie van zijn specialiteit. TIP van Els Verstreken: een weinig bekend en ongelooflijk bizar museum Sir John Soane’s Museum. An historic house/museum and library of distinguished 19th century architect Sir John Soane. At Soane’s request, the house has been left untouched since his death – almost 180 years ago.
It’s an intimate, atmospheric place, designed by Soane himself, and filled with his exceptional collection of famous artworks, sculptures, furniture and artefacts. Je hebt er niet zo heel veel tijd voor nodig. http://www.soane.org

saatchi_galleryVerder is ook een bezoek aan de Saatchi Gallery voor hedendaagse kunst, gevolgd door afternoon tea een aanrader.
We gaan je sowieso overspoelen met tips & trics voor een onvergetelijk bezoek aan deze hippe bruisende wereldstad.

  • Afspraak om 6.30u. aan de academie in Temse. Vertrek met bus en via Eurotunnel
  • Bezoek aan New Tate Mordern en/of vrij bezoek aan Centrum van Londen
  • Overnachting met Engels ontbijt in de buurt van Greenwich
  • Zondag bezoek aan musea en tentoonstellingen in Londen
  • Overnachting met Engels ontbijt in de buurt van Greenwich
  • Maandag bezoek aan Greenwich observatory, Cutty Sark en Londen centrum
  • Vertrek met de bus vanuit Londen op maandag om 17u.

Fase1: inschrijven voor leerlingen t/m zaterdag 1 Oktober 2016 op het secretariaat.
Fase2: inschrijven voor niet-leerlingenvan 1/10 t/m zondag 9 Oktober 2016 op het secretariaat. U bent pas ingeschreven als er 229 € betaald is. MAX. 50 Deelnemers
Inbegrepen: vervoer heen en terug van Temse naar Londen, Eurotunnel, 2 overnachtingen + Engels ontbijt.

Schrijf je in via dit inschrijvingsformulier dat je kan downloaden en afdrukken: 3-daagse-uitstap-londen-2016-inschrijvingsformulier of

Online hieronder:

http://www.academietemse.be/inschrijvingsformulier-studiereis-londen