Atelier glaskunst bezoekt: GLASSFEVER HEDENDAAGSE KUNST IN GLAS

Op vrijdag 23 september :

LANGE TIJD WAS GLASKUNST VOORAL DECORATIEVE KUNST. DAT IS
VERANDERD. GLASSFEVER LAAT ZIEN HOE HEDENDAAGSE
AUTONOME KUNSTENAARS HUN IDEEËN VORMGEVEN IN GLAS.

glaskunst-academie-temse

Adriano Berengo is al 25 jaar een gedreven promotor van het gebruik van glas in de beeldende kunst. In zijn glaswerkplaats op Murano, Venetië, werken gevestigde kunstenaars en opkomende talenten uit de hele wereld samen met de Maestro’s van de glasovens. Berengo wil hedendaagse kunst in glas als autonome kunstvorm op het hoogste podium brengen, naast de schilder- & beeldhouwkunst.
GlassFever laat de resultaten van Berengo’s missie zien op vier bijzondere locaties in Dordrecht: het Dordrechts Museum, DordtYart, Huis Van Gijn en het Dordts Patriciërshuis. Meer dan 80 glaskunstwerken- en installaties van zo’n 60 kunstenaars waaronder Tony Cragg, Tracy Emin, Jan Fabre, Kiki Kogelnik, ORLAN, Mimmo Paladino, Javier Pérez, Jaume Plensa, Shan Shan Sheng, Wael Shawky, Koen Vanmechelen, Joanna Vasconcelos, Fred Wilson en Erwin Wurm.

Op 11 en 12 november:
Chartres : Centre international du vitrail en de kathedraal
Bezoek aan Les Ateliers Loire
Kathedraal Créteil : Udo Zembok
Foundation Louis Vuitton – Frank Gehry

PDF: glaskunst-extra-muros-2016