2-daagse studiereis naar Düsseldorf en Essen in Duitsland

VOLZET

(inschrijven kan nog op wachtlijst)

zaterdag 29/11 en zondag 30/11/2014

Prijs: 90 euro

Inbegrepen: vervoer heen en terug van Temse naar Düsseldorf-Essen, met bus heen en terug, 1 nacht + ontbijt

Verblijf met ontbijt in Hotel Maritim in Düsseldorf

Düsseldorf: op zo’n 3 uur rijden met de bus is een bruisende moderne stad met 2 imposante musea K20 (kunst uit de 20 ste eeuw: de Kunstsammlung Nordrhein -Westfalen, één van de grootste kunstcollecties van Duitsland. Je vindt hier werken van o.a. Andy Warhol, Piet Mondriaan en Pablo Picasso en de K21 met hedendaagse kunst. De stad staat ook bekend omwille van Joseph Beus, gebouwen van architect Gehry en indien al die kunst en cultuur je teveel worden kan je gaan shoppen in de grootse winkelstraat van Duitsland: de Königsallee (Kö) Je kan ook naar Insel Hombroich en de Langen Stichting, een oase voor hedendaagse kunst, op een voormalige raketbasis van de NAVO

Zollverein Essen: 100 hectaren Unesco werelderfgoed op een voormalige industriële site van het Rürhgebied.

Wat eens een grauwe, deprimerende locatie was is nu een bruisende plaats waar hedendaagse kunst, industriële archelogie, ontspanning en cultuur leven. Je kan zelf een programma samenstellen naargelang uw eigen interesses gaande van het Red Dot Design Museum, “The Palace of Projects” van artists Ilya & Emilia Kabakov, ervaar La Primavera, een gigantische ruimte waar tijd en ruimte lijken te vervagen, grafiek van Thomas Mack of ervaar gewichteloosheid en andere vreemde fenomenen in het Phänomania Erfahrungsfeld.