Temse zond zijn zonen uit, in Vredesnaam

Deelname aan de Erfgoeddag 2014: “ Grenzeloos”: 3- 4 mei

Galerij Philippus Nijs is in 2014 voor de derde keer present op de Erfgoeddag. Dit jaar onder de algemene noemer “ Grenzeloos”, die doorgaat op zondag 27 april. De Galerij zal echter de volledige weekends van 26 -27 april én 3-4 mei gratis te bezoeken zijn, van 10 tot 18.00u doorlopend.

Onder de subtitel: “ Temse zond zijn zonen uit, in Vredesnaam” presenteren we met medewerking van  het Gemeentebestuur, Gemeentearchief, Cultuurdienst en Gemeentemuseum van Temse en het Museum aan de Ijzer boeiend historisch materiaal rond de gebroeders Van Raemdonck, waaronder foto’s, brieven van het front, gedichten, objecten en maquettes die Karel Aubroeck ontwierp voor herdenkingsmonumenten zoals de Ijzertoren. Voor dit monument wordt voor de allereerste keer de ontwerptekening van Eugeen Yoors getoond van een glasraam dat de gebroeders Van Raemdonck voorstelt.

PDF: Temse-zond-zijn-zonen-uit-in-Vredesnaam

Erfgoeddagen: Galerij Philippus Nijs, Schoolstraat 15, 9140 Temse                                                                                                       zaterdagen 26 april en 3 mei , zondagen 27 april- 4 mei 2014, van 10 tot 18.00u doorlopend