Erfgoeddag 2013 “Stop de tijd”, voor altijd…

Priester Poppe op bezoek in Galerij Philippus Nijs!

Galerij Philippus Nijs pakt ter gelegenheid van de Erfgoeddag uit met een bijzonder sterke tentoonstelling: “Voor Altijd” waar ze het historische Erfgoed van de Academie en Vaktekenschool in de kijker zet.

Waardevolle 19e eeuwse plaasteren afgietsels van klassieke beeldhouwkunst worden getoond in een museale opstelling. Via een bijzonder gelukkige samenwerking met de Kerkraad van Onze Lieve Vrouw kunnen we een exclusieve selectie van originele tekeningen presenteren, waarop deze beelden figureren! Niemand minder dan Priester Edward Poppe, die begin jaren 1900 op 13-14jarige leeftijd één van onze illustere leerlingen was, tekende deze fraaie studies.

De tentoonstelling wordt verder aangevuld met technische plannen van de teloorgegane afdeling “Scheepsbouwkundig tekenen” terwijl ook de diverse ateliers en klassen een eerste artistiek resultaat tonen van het jaarthema “Tijd”.

Het Projectatelier onder leiding van docente Chris Bachot heeft een tijdslijn ontworpen met archeologische scherven, waarop iedereen wordt uitgenodigd de reconstructie mee te maken, terwijl kinderen op zondag 21 april in de Galerij kunnen meewerken aan een groot groepswerk rond “Tijd”.

Galerij Philippus Nijs barst dus tijdens het Erfgoedweekend uit haar voegen met tal van bezienswaardigheden en activiteiten waarop iedereen van harte welkom is. We verlengen daarom deze boeiende expositie:

Erfgoedtentoonstelling: “ Voor Altijd” 20-21 én 27-28 april, doorlopend van 10.00 tot 18.00u

Galerij Philippus Nijs Schoolstraat 15; 9140 Temse www.academietemse.be, info@academietemse.be en 03.771.10.03

ERFG_op_affiche2013_TIJD.inddhttp://www.erfgoeddag.be/search/site/temse

Waar
Galerij Philippus Nijs
Schoolstraat 15
9140 Temse
Wanneer
 20-21 én 27-28 april
Van: 10:00 Tot:18:00 doorlopend