Graad 3 Beeldverhaalatelier

Geplaatst op door

 

Deze diashow vereist JavaScript.

In het BEELDVERHAALATELIER van de academie van Temse maak je kennis met de filmische beeldtaal van een stripverhaal en leer je deze zelf hanteren om de meest waanzinnige verhalen en ideeën die je maar kan bedenken tot leven te laten komen op scherm of papier.

Je verdiept jezelf in de tekentechnische aspecten die komen kijken bij een strip maken en je maakt kennis met verschillende verteltechnieken die je in staat stellen om een verhaal op je eigen, persoonlijke manier te vertellen. Tegelijkertijd leer je in het atelier ook omgaan met nieuwe technologieën en digitale middelen om je persoonlijk stripwerk nog sprekender te maken.

Tijdens het schooljaar ondernemen we af en toe een uitstap naar stripgerelateerde tentoonstellingen en evenementen, waaronder ook het jaarlijkse GRAFIXX-festival in De Studio te Antwerpen. We participeren, indien de mogelijkheid zich voordoet, ook aan stripworkshops, exposities en wedstrijden.

Hieronder kan u alvast in beeld en klank kort kennismaken met het Beeldverhaalatelier in de reportage die TV OOST in september 2018 heeft gemaakt over de opstart van het atelier aan onze academie:

BEELDVERHAALATELIER 3e graad - TEMSE (Academie Temse, Schoolstraat 17, Temse)  
Dinsdagavond (18.00 u - 19.40u.) en donderdagavond (18.00 u - 19.40 u)
= De lessen vinden plaats in het zolderatelier/digitaal atelier van de academie = 

Leerkracht: Anton Van Steelandt