Graad 1 en 2 Elversele

Geplaatst op door

Vestiging Elversele

DagUrenLeeftijdOmschrijvingLeerkracht
Woensdag13u30-15u106-7-8-9 jarigenalle lln 1ste graad + alle lln 1ste en 2de leerjaar van de 2de graadFilip
Woensdag13u30-16u1010-11 jarigenalle lln 3de en 4de leerjaar van de 2de graadFilip

Lessen gaan door in Dorpstraat 107, 9140 Elversele

Leerkracht Filip Poschet

P1170963 (Medium)

elversele1In Elversele is het de bedoeling een uitgebreid en divers pakket uit te bouwen ten behoeve van de kinderen van de lagere graad waardoor er vooral gewerkt wordt naar hun gevoelswereld en het onderzoekend handelen. Oudere leerlingen beleven ‘hun zijn’ vaak aan de hand van een steeds vroeger opkomende (sub)cultuur die is gebaseerd op hun vriendenkring, hun muziek- en beeldcultuur en hun interesses.

elversele2Deze worden aangekaart en betrokken bij de keuze en het uitwerken van opdrachten voor hoofdzakelijk de leerlingen van de derde graad, waardoor er naast het bijbrengen van nieuwe technieken ook aandacht wordt besteed aan het actualiteitsbesef, het individu en de sociale impact op de groep en de maatschappij. De kleinste krijgen een persoonlijke begeleiding per wekelijkse opdrachten en de oudsten worden verwacht zelfstandig te werken met de nodige sturing. Het lessenpakket zal een gevarieerd aanbod aan technieken omvatten. Bestaande uit tekenen, zowel gebaseerd op hun fantasiewereld, waarneming en perspectief, tot het 3D werken in klei en papier-maché, alsook collage-, schilder- en grafische technieken.

elversele3Het is de bedoeling dat de leerlingen die hierbij hun eerste of verdere stappen zetten in het deeltijds kunstonderwijs kennis maken met dit divers aanbod en via een positieve benadering hun motoriek en interesses kunnen verfijnen en/of uitbreiden. Binnen de klas staan waarden als respect en eerlijkheid centraal.

 


Grotere kaart weergeven

P1170965 (Medium)

T-shirts beschilderen met meester Filip van de tekenacademie
VLUU L100, M100 / Samsung L100, M100Het was heel leuk en we hebben een t-shirt beschilderd, samen met meester Filip!  We moesten onszelf schilderen met alles wat we graag deden, soms was het wel een beetje gek.
Ik heb mij met een heel groot hoofd getekend en een heel klein lichaampje, een klarinet als mond (want ik speel graag klarinet) en een frietzakje als neus. Lekker!
Ook heb ik twee muziekboxen aan mijn oren geschilderd en nog veel meer gekke dingen.  Het was echt leuk!
(Aline T.)We hebben samen met de klas een T-shirt gemaakt.  We vonden het allemaal heel leuk.  We konden het met verf en speciale krijtjes doen.  We hebben allemaal op iedereen zijn t-shirt onze naam geschreven.  Eigenlijk was het iets speciaal wat we deden.  We deden dit samen met meester Filip van de tekenacademie.  En wat ik nog wil zeggen: we vonden het allemaal superleuk!
(Laura V.P.)Het was leuk met meester Filip.  We hebben een t-shirt gemaakt.  We moesten eerst op papier het tekenen, en dan op T-shirt en op het laatste hebben we er al de namen van de klas opgeschreven.  en de volgende dag konden we de T-shirt aandoen, heel leuk!
En thuis moesten we er nog iets mee doen voor we ze konden wassen.  Ik zal ze zeker veel aandoen.
(Lucas T.)Leuk!  Zo’n T-shirt met namen van vrienden!!! Verven, met wasco… een middagje geen les!  En alleen maar plezier!  Jammer kan het niet vaker zijn!
(Rob V.M.)Ik vond het heel leerrijk!  Het was heel leuk, want je mocht kiezen wat je tekende en dat vond ik heel leuk!  Ik had mezelf getekend en mijn konijntje + mijn luit, dat is mijn instrument!
De meester was ook lief.  Het was eigenlijk of we precies in een echte academie zaten!  Je kon zelf met speciale wasco’s en krijtjes op je t-shirt tekenen!  Leuk hé!
Mijn zus gaat woensdag naar de tekenschool en ze komt altijd met een glimlach terug, dus ik vind dat jij het ook eens moet proberen!
(Celine O.)