Info

Geplaatst op door

De Academie en Vaktekenschool is de oudste gemeentelijke academie in Vlaanderen.
(opgericht in 1776!)

  • De jongsten van 6 tot 11 jaar kunnen op woensdagnamiddag, zaterdag- of  zondagvoormiddag terecht bij creatieve leerkrachten, om te tekenen, schilderen, boetseren enz.
  • De jongeren van 12 tot 17 jaar kunnen op zondag de richting beeldende vorming volgen ter voorbereiding op de artistieke ateliers.
  • De jongeren van 14 tot 99 jaar kunnen zich zaterdagvoormiddag uitleven in  het digitaal atelier.
  • De artistieke ateliers vormen een brede waaier van mogelijkheden voor volwassenen. Je kunt er beeldhouwen, tekenen, schilderen, vrije grafiek, textielatelier, grafische vorming, glaskunst, projectatelier, keramiek, digitale beeldende vorming of fotokunst volgen. Dus voor elk wat wils.

De academie komt ook naar buiten met verscheidene tentoonstellingen tijdens het jaar. Elk schooljaar wordt een overzichtstentoonstelling van alle klassen georganiseerd, kan je elk atelier bezoeken en eventueel uitleg vragen aan de leraars of leerlingen.

Leerlingen en leraars nemen actief deel aan tentoonstellingen en wedstrijden en er zijn al meerdere laureaten.

Ons belangrijkste informatiepunt is onze website: www.academietemse.be, waar je alle informatie vindt. Ga zeker eens kijken en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Buiten wijkafdelingen in elke deelgemeente van Temse namelijk Elversele, Tielrode, Velle en Steendorp, zijn er ook twee filialen in Bornem en Puurs, en wijkafdelingen in Hingene, Mariekerke, Ruisbroek en Sint-Amands,

———————————————————————————————–

De academie van Temse heeft tot doel een specifieke instelling te blijven met een eigentijds en kwalitatief aanbod van kunstzinnige beeldende vorming gericht naar een breed en cultureel divers publiek.
De academie zet aan om respect te hebben voor ieders werk en denkwereld, ze motiveert om kritisch en geestverruimend te denken en te handelen.
Wil je je gevoelens de vrije loop laten, je gedachten, je ideeën vastleggen in beelden, maar je voelt  dat daartoe de middelen en de kennis ontbreken?
Het kunstonderwijs in je onmiddellijke omgeving kan je daarbij helpen.
Het deeltijds kunstonderwijs in de beeldende kunsten verrijkt jezelf. Kortom…
je wordt er een completer mens!