Beeldhouwen en ruimtelijke kunst

Geplaatst op door

Leraar:  Philippe Crepain  – tel: 09 330 92 98

De lessen beeldhouwkunst gaan door in de hoofdschool op

  • zaterdag van    09.00u. tot 12.30u.
  • zondag van      09.00u. tot 12.30u.
  • woensdag van  18.30u. tot 21.10u.

 

VORMSTUDIE
De opleiding beeldhouwen is gebaseerd op de studie naar vormen uit de natuur, waarbij de nadruk ligt op het ontwikkelen van de visuele waarneming, het gevoel voor verhoudingen, vormspanning en vormkarakteristieken en het weergeven of vertalen ervan in een beeldhouwkundig materiaal.

We vertrekken van waarnemingsoefeningen naar eenvoudige vormen uit de natuur en evolueren stapsgewijs naar de studie van het menselijk figuur en portret.
Ook bestuderen we de vormgeving, sculpturale- en artistieke visie van beeldhouwers doorheen de mondiale kunstgeschiedenis tot en met de actualiteit. In dit verband gaan we een 10-tal keer per jaar op tentoonstelling- en museumbezoek.

CREATIVITEIT 
Verder wordt door de persoonlijke interpretatie en verwerking van de vormstudies het ontwikkelen van een eigen vormentaal gestimuleerd die de ondersteuning moet bieden bij de ontluiking van de individuele creatieve expressie en het ontwikkelen van een persoonlijke sculpturale visie.
Ook kan de gelegenheid geboden worden om een sculpturaal project te ontwikkelen in een bestaande architecturale omgeving zoals het gebouw en de tuin van de Academie alsook publieke ruimtes buiten de Academie: kijk onderaan deze pagina voor de persberichten.

TECHNIEK
Volgende technieken en materialen kunnen doorheen de opleiding verkend worden:

 Klik op de links in de bovenstaande tekst om de fotogalerijen i.v.m. de beeldhouwtechnieken te bekijken en/of maak uw keuze uit onderstaande fotogalerijen:


PERSBERICHTEN
Bomenproject in Park Verbeeck Temse